Categorie: Politic

gratiela gavrilescu mai 2014 pnl confVineri, în cadrul unei conferințe de presă la care au participat parlamentarii PNL Prahova împreună cu vicepreședinții partidului, deputatul liberal Grațiela Gavrilescu s-a declarat împotriva fuziunii PNL cu oricare alt partid de pe scena politică, spunând că o astfel de mutare ar duce la pierderea identității PNL, un partid cu o istorie de peste o sută de ani. De la conferința de presă a lipsit președintele organizației, deputatul Mirce Roșca.

„Noi, ca liberali, suntem împotriva oricărei fuziuni, indiferent de ce partid, astfel încât Partidul Național Liberal să-și piardă identitatea celor 130 de ani. Nu putem să fim de acord ca un astfel de partid să se implice într-o astfel de fuziune sau absorbție, și nu cred că este momentul ca după atâția ani să putem să dizolvăm acest partid. Vom lupta pentru ca acest partid să își ducă mai departe doctrina și idealurile.

Cred că marea majoritate a membrilor este de acord cu acest lucru. Sper ca alături de noi să se vină și ceilalți colegi din țară, astfel încât identitatea acestui partid să nu dispară", a declarat deputatul Grațiela Gavrilescu.

Liderul PNL Prahova, Mircea Roșca, a declarat pentru Mediafax că parlamentarii din organizația pe care o conduce au „ieșit cu o temă falsă".

„În Biroul Permanent Național, mai ales în Delegația Permanentă din care parlamentarii de Prahova fac parte, a existat un vot de începere a negocierilor cu PDL în perspectiva alianței sau fuzionării. A fost un vot de principiu. Condiția numărul 1: să nu se renunțe la identitatea partidului, denumirea partidului și că ar fi mai benefic pentru PNL, pentru dreapta, pentru victoria în alegeri să se întâmple o fiziune, nu o alianță. REACȚIA COLEGILOR MEI DE LA PRAHOVA ESTE O TEMĂ FALSĂ, pentru că ei au fost în această delegație permanentă, au votat „pentru" și nu s-a pus problema până acum care sunt criteriile ori condițiile.

Contradicția vine din faptul că au fost la acea delegație permanentă, nu au ridicat această problemă, au votat și, totuși, acum au un punct diferit. Chiar dacă PNL a obișnuit opinia publică de a avea păreri diferite, pe mai multe voci, când este vorba de o decizie a partidului ea trebuie respectată. Deocamdată a fost un mandat de începere a discuțiilor în spiritul fuziunii. Când va fi o decizie a partidului, cine se va așeza împotriva unei decizii a partidului, atunci lucrurile, într-adevăr, se vor complica!", a declarat președintele PNL prahova, Mircea Roșca, pentru Mediafax.

Joi seara a avut loc o ședință a Biroului Politic Județean a PNL Prahova la care majoritatea parlamentarilor liberali nu a participat. Liderul PNL a luat decizia de a-i retrage atribuțiile secretarului general al partidului, deputatul Nicolae Alexandri, absent și acesta de la ședință. Ulterior, deputații PNL s-au prezentat la sediu, nereușind să pătrundă în filială. Motivul: cineva a schimbat yala de acces în organizația județeană. APH a scris AICI despre incident.

Back To Top