Categorie: Politic

mircea-roscaNume importante din PNL Prahova semnează un comunicat de presă în care îi solicită președintelui filiale județene Prahova să se abțină de la declarații legate de fuziunea partidului cu PDL. Liberalii semnatari spun că Roșca nu a primit mandat din partea delegației permanente a PNL să exprime poziții oficiale și să ia decizii referitoatea la colaborarea cu PDL. Redăm comunicatul integral:

„În calitatea noastră de liberali prahoveni, membri ai Biroului Politic Teritorial Judeţean PNL, dorim să facem următoarele precizări:

Actualul preşedinte al Filialei, domnul deputat Mircea Roşca, nu a primit mandat din partea delegaţiei permanente a PNL, în calitate de membru în comisia de negociere cu PDL, decât pentru discuţii şi nu să ia decizii şi să exprime poziţii oficiale referitor la o potenţială formulă de colaborare cu PDL.
În conformitate cu Hotărârea 6/2014 a Delegaţiei Permanente din 28.05.a.c., mandatul explicit al Delegatiei Permanente era numai pentru a purta discuţii cu PDL.

În deplin respect pentru dreptul la opinie, considerăm că, în contextul politic actual, declaraţiile domnului Roşca, făcute Agenţiei AGERPRES („Cred că fuziunea se va face în paşi mărunţi, dar, sper eu, repezi") şi, respectiv, MEDIAFAX (vorbind despre „mandat de începere a discuţiilor în spiritul fuziunii") ori despre aşa- zisa „chimie" existentă între liberali şi PDL, sunt mai mult decât hazardate. Din această perspectivă, îi atragem atenţia, spre binele PNL, să se abţină, iar dacă nu reuşeşte, de fiecare dată când mai are astfel de iniţiative personale, să facă şi cuvenitele precizări.

De asemenea, în spiritul principiilor liberale şi în numele cetăţenilor ale căror drepturi fundamentale le apărăm (între care şi dreptul de a- şi acorda votul în deplină cunoştinţă de cauză), solicităm actualei conduceri interimare a partidului nostru să respecte prevederile statutare, în litera şi în spiritul lor, şi să se rezume, până la Congres, la rezolvarea problemelor de ordin organizatoric.
Orice altă iniţiativă politică de anvergură ca, de exemplu, trecerea de la A.L.D.E. la P.P.E., fuziuni, comasări, desfiinţări, modificări de denumiri,excluderi etc. exced prevederilor statutare iar efectele unor astfel de decizii nu pot fi decât nule de drept.

Solicităm acest lucru cu atât mai mult cu cât TOATE semnalele pe care le primim din teritoriu, din partea membrilor organizaţiilor locale şi simpatizanţilor PNL, sunt în susţinerea menţinerii identităţii PNL şi împotriva oricărei fuziuni/comasări cu PDL.

Deputat Nicolae Alexandri,
Deputat Virgil Guran
Deputat Paul Dumbrăvanu
Deputat Graţiela Gavrilescu
Deputat Sorin Teju
Senator Ion Luchian
Viceprimar Ploiesti Iulian Teodorescu
Secretar Regiunea Sud Muntenia Bogdan Nica"

Sursa foto: altphel.ro

Back To Top