Categorie: Politic

antonescuFostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat luni, înainte de şedinţa BPN al partidului, că premierul Victor Ponta este lovit de "demenţă antidemocratică" şi că inclusiv retragerea candidaturii sale la prezidenţiale continuă să producă spaime ce declanşează o "teroare mediatică".

"Eu înţeleg foarte bine că oameni ca Ponta şi Ghiţă nu pot concepe că există cariere politice libere, că există oameni politici care intră în politică, rămân în politică, la o adică şi ies din politică, în deplină libertate, în conformitate cu conştiinţa lor, fără să fie influenţaţi, constrânşi, manipulaţi de structuri, de persoane, de alte lucruri. Este absolut evident că intervenţia de ieri a primului ministru este una propagandistică, nepotrivită pentru un prim-ministru care are altă treabă şi bazată pe o serie de minciuni", a declarat Antonescu.

Totodată, Crin Antonescu a afirmat că este surprins că nimeni nu observă un eveniment politic important, şi anume că "în urma alegerilor europalamentare şi în urma demarării unui parteneriat, să-i spun deocamdată PNL-PDL, cariera politică a lui Traian Băsescu s-a încheiat", a susţinut Antonescu.

Antonescu a afirmat că nu s-a aşteptat ca în cazul lui Băsescu cariera politică a acestuia să se încheie înainte de a-şi încheia mandatul.

"Azi Traian Băsescu nu mai este decât liderul unui partid de 6%, partid care nu e chemat şi nu e primit deocamdată de nimeni la nicio negociere. Asocierea PNL-PDL s-a făcut nu doar în afara oricărei inspiraţii, cu atât mai puţin a oricărui control din partea lui Traian Băsescu, dar cu excluderea explicită a acestuia şi a oamenilor săi apropiaţi din punct de vedere politic", a susţinut Antonescu.

Antonescu a afirmat că Victor Ponta "este lovit de demenţă antidemocratică", iar el personal nu a avut niciodată vreo relaţie "cu structuri, servicii".

"Cred că ar fi cazul ca reprezentanţii oficiali ai serviciilor speciale din România să se pronunţe asupra acestor lucruri, ca să nu fim în situaţia încă o dată penibilă ca prim-ministrul unei ţări pe care o conduce să vorbească prostii pe socoteala unor structuri fundamentale din propria sa ţară", a mai spus Antonescu.

Fostul preşedinte al PNL a subliniat că decizia sa de a nu mai candida la alegerile prezidenţiale este o hotărâre, şi nu doar o intenţie.

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat că nu ştie dacă retragerea lui Crin Antonescu este definitivă, deoarece nimic nu este definitiv în politică, şi a reluat ideea că acesta ar fi fost "lucrat, intoxicat şi manipulat de nişte oameni care sunt şantajaţi", susţinând că şi Traian Băsescu este implicat

"Nu ştiu dacă e definitivă această retragere. Nimic nu este definitiv în politică. Mă uit la faptul ca i s-a pregătit acest lucru. Şi nu de către noi, cei pe care era supărat în ultima perioadă, ci exact de cei pe care i-a crezut apropiaţi. A fost o chestiune lucrată şi era evident că, la un moment, ori se retrage, ori va fi retras pentru a face loc unei scheme la care se lucra demult şi s-a dat ordin pe unitate la toţi comentatorii să o sprijine", a declarat Ponta, la România TV.

 

Back To Top