Categorie: Politic

mircea-roscaPreședintele liberalilor prahoveni, comărniceanul Mircea Roșca, cunoscut pentru relațiile sale foarte apropiate cu fostul lider al partidului, Crin Antonescu, se declară acum încântat de gestul viceprimarului Iulian Teodorescu de a-l invita pe Călin Popescu Tăriceanu să se înscrie în PNL Ploiești, considerând demersul lui Teodorescu ca fiind un act de „curaj".

„Apreciez faptul că Iulian Teodorescu, viceprimarul municipiului Ploieşti, un liberal cu state vechi, a avut curajul de a declara despre primirea lui Tăriceanu, chiar dacă intenţia era în contrast cu statutul Partidului Naţional Liberal. Mie îmi plac oamenii care îşi susţin opiniile", a declarat Mircea Roşca pentru observatorulph.ro.

Satana și alte chestiuni profunde

Cu câteva zile în urmă, Mircea Roșca ironizase demersul viceprimarului Iulian Teodorescu, adresându-i lui Tăriceanu o întrebare retorică: Căline, te lepezi de Satană?

„(...) cu respectul şi considerarea care i-o port, şi cu speranţa că nu se va supăra, îl rog să-mi răspundă cinstit la următoarea întrebare: "Căline, te lepezi de Satana?" Dacă răspunde corect, s-ar putea să aibă o şansă", a declarat Roșca pentru observatorulph.ro.

Grupul liberal antifuziune: Teodorescu vorbește în nume propriu

Reamintim că declarația viceprimarului Ploieștiului a stârnit reacții și din partea grupului parlamentarilor liberali de Prahova, care au semnat un comunicat în care cataloghează gestul lui Teodorescu drept o opinie personală.
„Precizăm că grupul format din parlamentarii Partidului Naţional Liberal, filiala Prahova şi membrii ce se opun fuziunii cu Partidul Democrat Liberal, nu a purtat nicio discuţie cu acesta pe alta temă decât aceea a fuziunii cu PDL. Declaraţiile domnului Iulian Teodorescu au fost făcute în nume personal, acesta nefiind mandatat de grupul nostru în acest sens.", spun parlamentarii liberali de Prahova.

Roșca lăcătușul

Declarația președintelui Mircea Roșca vine după câteva zile de absență din mediul public, liderul liberal remarcându-se la sfârșitul săptămânii trecute printr-o acțiune cel puțin bizară: parlamentarii liberali au acuzat că li s-a blocat accesul în partid, pentru că Roșca ar fi schimbat yala la ușa de acces în sediul organizației județene PNL Prahova.

Grupul parlamentarilor liberali s-a disociat de opinia președintelui organizației județene Prahova, Mircea Roșca, care și-a anunțat acordul pentru fuziunea cu PDL, parlamentarii liberali „sfătuindu-l" pe Roșca, prin intermediul unui alt comunicat de presă, „să se abțină, iar dacă nu reușește să facă și precizări" legate de declarațiile publice ale acestuia pe tema colaborării cu PDL.

Back To Top