Categorie: Politic

adrian-radulescu-pmpPrimul congres al PMP, în cadrul căruia va fi aleasă echipa de conducere la nivel național a formațiunii politice, va avea loc sâmbătă, 7 iunie, la Palatul Parlamentului.

În Congresul PMP vor fi aleși prin vot direct: preşedintele partidului, vicepreşedinţii, secretarul general, doi secretari generali adjuncţi și va fi stabilită structura unui Consiliu Executiv Naţional, viitorul organ de conducere al partidului, care va fi compus din 24 de membri.

La Congres, sunt așteptați să participe aproximativ 1.000 de delegaţi ai organizaţiilor PMP din țară și din diaspora.

Alegerile interne din PMP vor fi uninominale, iar depunerea candidaturilor este deschisă până în seara zilei de joi, 5 iunie.

Până acum, și-a depus candidatura la şefia partidului fostul consilier prezidenţial Adrian Rădulescu, cel care l-a sfătuit pe preşedintele Traian Băsescu privind achiziţia terenului de la Nana, actual preşedinte al PMP Dâmboviţa.

Și Adrian Papahagi a anunțat, pe pagina sa de Faceboook, că și-a „trimis" candidatura pentru funcţia de preşedinte al Partidului Mişcarea Populară, precum şi pentru cea de „vicepreşedinte pe probleme de doctrină şi strategie politică".
Pentru candidatura la șefia PMP au fost vehiculate numele fostului consilier prezidenţial Cristian Diaconescu și al Elenei Udrea.

În ceea ce privește strategia pe care o adoptă formațiunea, în contextul politic național, într-un comunicat al partidului se arată: „Colegiul Naţional al Partidului Mişcarea Populară a adoptat o rezoluţie potrivit căreia Partidul Mişcarea Populară îşi afirmă disponibilitatea de a participa la o construcţie politică de dreapta, însă nu va fuziona cu un alt partid".

Sursa foto: inomod-media.ro

Back To Top