Categorie: Politic

conferinta pnl 2012 7Ședința Delegației Permanente a PNL Prahova organizată luni seara s-a lăsat cu scandal și cu demiteri, anunțându-se, pe lângă dizolvarea Biroului Municipal al PNL Ploiești, și demiterea din toate funcțiile deținute în partid a trei dintre parlamentarii liberali prahoveni. Este vorba despre Nicolae Alexandri, Graţiela Gavrilescu și Sorin Teju. Mircea Roșca, președintele organizației județene a PNL Prahova, a preluat și interimatul conducerii Biroului Municipal Ploiești.

Horia Toma: „Ședința este o farsă"

Fostul primar al Ploieștiului, profesorul Horia Toma, a declarat că a părăsit sala după ce și-a anunțat demisia din Biroul Județean al PNL Prahova, spunând că ședința Delegației Permanente este o farsă.

„Eu nu pot să stau într-o farsă. Eu eram și vicepreședinte al Biroului Municipal. Păi dacă domnul președinte a propus dizolvarea Biroului Municipal, unde eram vicepreședinte, înseamnă că nu mai sunt bun nici în Biroul Județean, de unde de asemenea făceam parte, motiv pentru care am demisionat", a declarat Horia Toma.

Mircea Roșca despre ședințe, România TV și Antena 3

„Este trist să vezi că Prahova își organizează ședințele Biroului Politic Teritorial cu presa, și în special România TV și Antena 3 la ușă. N-am vrut să dau un exemplu negativ, vom avea timp să facem aceste analize. Sigur că toți care nu s-au implicat cu adevărat și se ocupă cu alte lucruri în afara a ceea ce și-a propus Partidul Național Liberal vor fi eliberați din funcții", a declarat Mircea Roșca, președintele PNL Prahova, pentru observatorulph.ro.

Nicolae Alexandri: „Gestul lui Roșca este o jignire pentru liberali"

Deputatul liberal Nicolae Alexandri a comentat pentru APH decizia de dizolvare a Biroului Politic Municipal al PNL Ploiești, declarând că motivația președintelui Mircea Roșca legată de rezultatele slabe ale partidului în unele zone este una nerealistă. De asemenea, Alexandri a criticat gestul lui Roșca de a se numi interimar la organizația ploieșteană, spunând că acțiunea este o jignire la adresa liberalilor.

„E o chestiune la care domnul președinte Mircea Roșca a apelat în stilul caracteristic (n.r. – dizolvarea BPM al PNL). Liberalii din Ploiești nu meritau lucrul acesta. Cred că a avut ceva cu mine. Putea domnul Roșca să fie bărbat și să ceară doar demisia mea. Acum o săptămână spunea despre rezultatul alegerilor că reprezintă o situație tipică, normală, în toate municipiile capitală de județ. Am o experiență politică destul de importantă, am condus câteva campanii și nu sunt de acord cu Mircea Roșca. Personal consider că acest fenomen, Diaconu, a creeat probleme partidului. Văd că în continuare unii nu recunosc asta și folosesc acest fapt ca arme într-un război fratricid.
Consider că este o jignire la adresa tuturor liberalilor gestul domnului Roșca – din Birou făceau parte multe personalități ale partidului și ale Ploieștiului. Să nu găsești un liberal autentic, de calitate, care să ocupe interimatul reprezintă, așa cum spuneam, o jignire la adresa tuturor membrilor și simpatizanților PNL. Cred, totuși, că domnul Roșca se va mai gândi la decizia sa din această seară. Sunt multe personalități care pot ocupa interimatul. Sau poate că domnul Roșca nu mai are încredere în nimeni, trăind tot timpul sub imperiul frustrărilor", a declarat deputatul liberal Nicolae Alexandri pentru APH.

Deputatul liberal s-a referit la discuțiile din cadrul Delegației Permanente legate de fuziunea sau alianța cu PDL și viitoarele alegeri prezidențiale, considerând că rezoluția Delegației Permanente este „o romanță siropoasă" din care nu a reieșit nimic clar.
„Alte organizații județene din țară au redactat rezoluții clare, cu puncte de vedere clare. Rezoluția Delegației Permanente a PNL Prahova este doar o romanță din care nu a ieșit nici un lucru clar. S-a discutat despre fuziune, despre susținerea unui candidat sau altul, nimic concret. Legat de acest subiect, eu îmi păstrez punctul de vedere: nu sunt pentru fuziune, suntem pentru o eventuală alianță. Consider că PNL nu ar mai fi PNL într-o altă situație", a declarat deputatul Nicolae Alexandri pentru APH.

Back To Top