Categorie: Politic

ghitaDeputatul PSD de Prahova, Sebastian Ghiţă, este judecat de 12 ani şi 5 luni într-un dosar în care este acuzat de fals şi complicitate la înşelăciune. Acum dosarul este judecat de un complet al Curţii de Apel Bucureşti, unde se judecă un nou termen în dosarul "Tracia - Asesoft". Ghiţă este acuzat că a prejudiciat statul cu 20 de miliarde de lei vechi, prin neplata taxelor aferente unor tranzacţii cu produse petroliere.

În dosar procurorii susţin că, la 23 de ani, Sebastian Ghiţă făcea parte dintr-o reţea de evaziune fiscală cu produse petroliere. Pe 11 februarie, deputatului PSD i-a surâs din nou norocul, pentru că procurorul de şedinţă a anunţat că faptele sale s-ar fi prescris, astfel că Sebastian Ghiţă a scăpat de o eventuală condamnare.

Dosarul - Denumit "Tracia-Asesoft" - se judecă încă din 2002, iar Ghiţă a fost achitat în prima instanţă în 2011.

În rechizitoriul întocmit de procurori în 2002, când Sebastian Ghiţă a fost trimis în judecată sub acuzaţia de înşelăciune şi fals în declaraţii alături de alte nouă persoane (Berendel Dan Florin, Gheorghe Romulus, Lalu Ioan Gheorghe, Lenghel Alexandru, Iriza Ştefan, Ştefan Stela, Nicorici Mircea Daniel, Ştefan Stela, Grigoriu Dan Constantin), anchetatorii au descris mecanismul prin care cei nouă învinuiţi, prin intermediul mai multor companii, ar fi vândut produse petroliere către OMV eludând taxa FDSP (taxa pentru fondul special al drumurilor publice; denumită şi Taxa Băsescu, n.r.).

Procurorii au susţinut în 2002 ca statul român a fost prejudiciat cu 20 de miliarde de lei vechi, din acest prejudiciu 1.671.912.143 lei vechi constă prejudiciul realizat de Asesoft Com SRL, compania al cărei administrator era Sebastian Ghiţă. În 2002, când a fost trimis în judecată, Ghiţă avea 25 de ani, dar faptele de care este incriminat de procurori au fost comise în anul 2000 când fostul manager al Realitatea avea 23 de ani.

Mai multe AICI

Back To Top