Categorie: Politic

daniel chitoiuDaniel Chiţoiu şi-a dat, luni, demisia din PNL, acuzând faptul că, la Congresul partidului, s-a consfinţit "trădarea electoratului liberal şi a membrilor acestuia". Chiţoiu spune că se desparte cu un gust amar şi cu tristeţe de partid, arătând că nu poate rămâne indiferent la "politica de păcălire a membrilor PNL de către conducere prin tot felul de decizii impuse şi aranjate".

"Congresul PNL a reprezentat consfinţirea trădării electoratului liberal şi a membrilor care au crezut până în ultima clipă că partidul nu se va dezice de istoria să şi de valorile liberalismului, pe care le-a reprezentat în România de-a lungul a 139 de ani. Este un moment trist pentru mine, un moment în care trebuie să mă despart de partidul din care am făcut parte atâţia ani de zile şi alături de care am înregistrat succese, dar şi eşecuri. Observ cum un partid cu tradiţia PNL se dezice de propria istorie politică, de partenerii europeni, dar cel mai important, se dezice de liberalism.

Prin decizia de a demisiona din PNL rămân consecvent crezului meu liberal, rămân fidel valorilor şi principiilor liberale. Nu pot să rămân indiferent la modul în care s-a ajuns să se facă politică în PNL, o politică în care se încearcă păcălirea membrilor PNL de către conducere prin tot felul de decizii impuse şi aranjate de câteva grupuleţe care îşi împart puterea în partid", a declarat Daniel Chiţoiu.

Deputatul a spus că PNL este în acest moment un partid stăpânit de haos, un partid aflat în degringolada, în cadrul căruia în ultimele luni conducerea a fost prinsă mai mereu cu ocaua mică.

El precizează că drumul fuziunii PNL-PDL "nu poate duce decât într-o fundătură, trădând electoratul şi liberalii din România"

"Chiar dacă se anunţă drept o mare victorie, păstrarea numelui de PNL nu face altceva decât să transforme partidul într-o maşină de curăţat imaginea membrilor PDL, grav afectată după o guvernare dezastruoasă. PNL dezertează de la valorile şi principiile liberale pentru a-i fi servit pe tavă lui Băsescu şi apropiaţilor săi din PDL", mai susţine deputatul.

Şase deputaţi liberali, între care Andrei Gerea, au anunţat că demisionează din PNL şi trec la formaţiunea pe care o va înfiinţa Călin Popescu Tăriceanu, aceştia declarând că sunt nemulţumiţi de fuziunea cu PDL şi de modul în care s-a desfăşurat congresul partidului.

Cei şase deputaţi care demisionează din PNL sunt: Andrei Gerea, Nicu Marcu, Viorel Teodorescu, Sorin Teju, Viorel Palaşcă şi Nicolae Alexandri. De asemenea, a anunţat că părăseşte PNL şi Bogdan Nica, fost secretar regional al PNL pentru regiunea Sud-Muntenia.

Sâmbătă, a anunţat că demisionează din PNL deputatul Graţiela Gavrilescu, ea reclamând că la Congres "s-a votat după cum era aranjat şi bileţele au circulat" şi precizând că se va alătura partidului liberal pe care îl va fonda Călin Popescu Tăriceanu, detalii AICI.

Fostul preşedinte al PNL Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, vineri, printr-un comunicat, că va inţia imediat procedurile pentru înfiinţarea unui nou partid liberal şi strângerea de semntări pentru înscrierea candidaturii sale la prezidenţiale.

Mai multe AICI

Back To Top