Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Politic

power point pontaDupă disputa publică legată de sustenabilitatea reducerii CAS cu preşedintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta a pregătit o demonstraţie care arată că datele economice permit relaxarea fiscală. Cifrele au fost făcute publice, ieri, de Victor Ponta, sub forma unui Raport privind "situaţia economică a României după trei ani de guvernare."

Premierul a prezentat, marţi, într-o conferinţă de presă, un document prin care a încercat să demonstreze două lucruri: guvernarea Ponta este mult mai eficientă decât guvernarea Băsescu, iar pentru reducerea CAS exista surse de compensare. Dacă în primul caz, a fost doar o demonstraţie cu tentă electorală, în al doilea caz, a fost doar o încercare eşuată de a convinge privitorii că există banii necesari care să acopere deficitul creat de reducerea CAS. Au fost prezentate doar nişte sume ipotetice, nicio sursă certa. La final, Ponta a cerut întrebări din partea jurnaliştilor, însă acestea s-au dovedit a fi prea incomode pentru a putea să ofere răspunsuri concrete, motiv pentru care a preferat să renunţe rapid la explicaţii şi a părăsit brusc conferinţa de presă.

Ultima întrebare care a rămas fără răspuns era dacă ANAF, a cărei activitate a fost lăudată în timpul prezentării, a reuşit să obţină venituri la nivelul celor programate pentru 2014.

"Am o rugăminte. V-am prezentat datele. Dacă e vreo eroare, sunt convins că veţi vedea. De aicea intrăm la polemici", s-a ridicat el şi-a plecat, când a venit vorba despre încasările ANAF. Consultanții premierul au reușit să facă și o gafă, marca „Copy - Paste". Printre datele prezentate, a fost strecurat şi un grafic preluat din Ziarul Financiar fără a se menţiona sursa, specialiştii premierului luându-l cu copy-paste, în loc să facă singuri unul, pe baza datelor de la Finanţe.

„Acum, orice am face nu e bine", a răspuns Ponta când a fost întrebat despre copy-paste-ul din raportul prezentat miercuri la Palatul Victoria, potrivit Gândul.

"Realitatea" premierului arată însă doar nişte surse ipotetice de acoperire a golului de 4,8 miliarde lei. Atât spune Ponta că va fi impactul negativ în urma reducerii CAS cu cinci puncte procentuale. Vor fi, probabil, cam 1,3 miliarde lei din CAS, CASS, contribuţii la şomaj, în urma unor posibile creşteri a locurilor de muncă. Vor mai fi, probabil, încă 1,25 miliarde lei încasări din TVA din posibile noi investiţii.

Întrebat de ce nu i-a prezentat "această realitate" şi preşedintelui Traian Băsescu, Ponta a răspuns: nu am făcut această prezentare pentru domnul Băsescu. Reamintim că săptămâna trecută, Ioana Petrescu a spus că studiile legate de reducerea CAS nu sunt publice, motiv pentru care nu putea să le ofere preşedintelui, dar că le are FMI "înainte cu o lună". Reamintim şi deja celebra discuţie de la Controceni dintre preşedintele Traian Băsescu, preşedintele Victor Ponta şi ministrul Ioana Petrescu care a lăsat impresia că nu există niciun studiu la Guvern care să fundamenteze reducerea CAS.

Apoi, a fost întrebat cum compară o guvernare făcută de un premier şi o guvernare făcută de preşedinte. Răspunsul lui Ponta a fost pe lângă subiect şi fără sens: Crizele politice vă aparţin. Eu am prezentat nişte date.

 

Back To Top