Categorie: Politic

senatul-romanieiSesiunea extraordinară a Senatului a fost suspendată, luni, din lipsă de cvorum după ce o parte a parlamentarilor PNL şi PDL au decis să părăsească lucrările, astfel că proiectele Guvernului privind amnistierea fiscală a pensionarilor şi a mamelor nu au mai putut fi votate.

După votul pentru proiectul de reducere a CAS, o parte a senatorilor ACL au părăsit sala de plen a Senatului.

"(Am părăsit sala) dintr-un motiv foarte simplu, când am încercat să luăm cuvântul ni s-a refuzat, deşi e împotriva Regulamentului. Au vrut oamenii să spună de ce au votat, să-şi motiveze votul şi li s-a refuzat, deşi Regulamentul permite acest lucru. Nu se poate să pui pumnul în gură unor parlamentari într-o sesiune parlamentară convocată în plen. A fost o revoltă spontană a oamenilor când au văzut o încălcare de Regulament flagrantă pe care o face preşedintele de şedinţă", a explicat vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu gestul senatorilor ACL.

Senatorii au votat proiectul Guvernului pentru transpunerea directivelor europene în Legea energiei electrice şi a gazelor naturale şi în Legea petrolului, care, în urma retragerii din plen a senatorilor ACL, nu a întrunit numărul minim necesar pentru adoptare.

Legea a fost votată cu 84 de voturi "pentru", fiind necesare 86 de voturi pentru adoptare. Actul normativ urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Citește și: AMNISTIE FISCALĂ pentru pensionari și mame. Vezi ce prevede proiectul

Mai multe AICI

Back To Top