Categorie: Politic

roberta roscaÎn cadrul unei conferinţei de presă, organizată astăzi, 28 august, a Alianței Creștin Liberale, filiala Prahova, liderii celor două partide, Mircea Roşca şi Roberta Anastase, copreședintii ACL Prahova, au criticat foarte dur ordonanţa de urgenţă dată de Guvern care "permite" primarilor de la alte partide să se înscrie în PSD sau în celelalte partide ale alianţei aflată la guvernare, înainte de alegerile prezidenţiale.

Cei doi politicieni au caracterizat ordonanţa cabinetului Ponta ca pe o întoarcere în trecut şi un abuz.

"Dacă Victor Ponta va fi preşedinte, ne întoarcem cu 10-15 ani în trecut. Vedem din nou abuzurile tipice guvernării Năstase. Acum se fac presiuni asupra primarilor. Noi speram să nu cedeze niciunul. Dacă cedează acum, li se va pune eticheta de primari slabi de înger şi vor fi întotdeauna supuşi la astfel de presiuni", a avertizat Mircea Roşca, preşedintele PNL Prahova, adăugând că, în Prahova, abuzurile au început odată cu demiterea lui Sebastian Danielescu din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.

Roșca a amintit și faptul că, atât PNL cât și Danielescu au dat în judecată instituţia Consiliului Judeţean Prahova.

Rând pe rând, Mircea Roşca şi Roberta Anastase au adus la cunoştinţa jurnaliştilor prezenţi la conferinţa modalităţile prin care sunt atraşi primarii din județ în partidele care sunt astăzi la guvernare.

Copreședintele ACL Prahova, Roberta Anastase a afirmat că primarii alianței din județ sunt supuși presiunilor și amenințați că nu vor primi bani de la Consiliul Județean. Ba mai mult, președintele PDL Prahova a afirmat că va face plângere la DNA dacă primarii PDL și PNL nu vor primi alocările financiare pentru parteneriatele cu Consiliul Județean Prahova. Amenințarea a fost aruncată la adresa liderului CJ Prahova, Mircea Cosma.

"Sunt lucruri care au reieșit din discuțiile cu primarii PDL și PNL. Peronal, dacă se va întâmpla acest lucru, voi face ceva ce nu am făcut niciodată. Voi face plângere penală la DNA, pentru că banii de la CJ Prahova sunt bani făcuți din munca prahovenilor, nu ai cuiva personali", a afirmat Roberta Anastase.

Cei doi copreședinți ai ACL Prahova au refuzat să nominalizeze primarii care se plâng de presiunile PSD, spunând că nu vor să le creeze mai multe probleme. 

Frontul comun al celor doi copreşedinţi și modul în care au colaborat pe parcursul conferinţei au demonstrat că există o comunicare foarte bună între ei, nu doar de formă, fapt care ar trebui să îngrijoreze reprezentanţii PSD din teritoriu.

Back To Top