Categorie: Politic

tariceanu vs basescuPreşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, duminică, la Antena 3, că luni va începe strângerea de semnături pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu. Cererea lui Tăriceanu de suspendare a președintelui Traian Băsescu va fi prezentată luni, la ora 12.00, grupurilor parlamentare care ar urma să declare dacă susțin acest demers.

Tăriceanu susţine că preşedintele a încălcat Constituţia când s-a întâlnit cu Elena Udrea şi cu lideri ai PMP la Cotroceni pentru susţinerea în campania electorală. De asemenea, potrivit lui Tariceanu, Băsescu a încălcat Constituţia atunci când a intervenit în procesul de negociere legat de postul de comisar european care va aparţine României.

Întrebat dacă are semnale potrivit cărora exista voinţa politică pentru suspendarea şefului statului, Tariceanu a răspuns: "Nu am feed-back".

La rândul lui, premierul a declarat, tot duminică, că iniţiativa lui Călin Popescu Tăriceanu privind suspendarea şefului statului va fi discutată în PSD. Victor Ponta amenționat că este vorba despre un demers serios şi precizând că orice zi fără Traian Băsescu reprezintă un rău mai puţin pentru ţară.

Tariceanu a propus, vineri, iniţierea procedurii de suspendare şi demitere a preşedintelui Băsescu, el avansând şi un calendar, vizând suspendare în preajma datei de 23 septembrie şi referendum de demitere în 2 noiembrie, ziua primului tur al prezidenţialelor. Acesta a precizat că este nevoie de o treime din semnăturile tuturor parlamentarilor pentru iniţierea suspendării, care este un demers al Parlamentului.

Preşedintele Traian Băsescu declara, vineri, răspunzând unei întrebări legate de un eventual demers pentru o nouă suspendare a sa din funcţie, că intră în campanie "şi nu o să le fie bine", el adăugând că în campanie are "capacitate uriaşă de revitalizare".

Traian Băsescu a fost întrebat, în conferinţă de presă susţinută la Newport, după summit-ul NATO, dacă îi este teamă de o nouă suspendare din funcţie. "Intru în campanie şi nu o să le fie bine, să ştiţi că în campanie am capacitate uriaşă de revitalizare", spunea şeful statului.

Back To Top