Categorie: Politic

iohannis ploiesti precampanieMircea Roșca, președintele PNL Prahova și copreședinte ACL Prahova, a declarat la Ploiești, în cadrul mitingului organizat pentru susținerea candidaturii lui Klaus Iohannis la președinția României, că pesediștii sunt oameni fără onoare, care fac numai „potlogării" și „spun minciuni" poporului român în fiecare zi. Roșca sugerează că pesediștii sunt atât de corupți încât „îți e și teamă pentru viitorul tău să stai prea mult în preajma lor". Totodată, liberalul spune că PSD este un mare pericol pentru România, vorbește despre lipsa reperelor în societate și face câteva caracterizări care, datorită stilului caracteristic, au produs rumoare în rândul audienței. Roșca a încercat să îl complimenteze pe Vasile Blaga, concluzionând că pe liderul PDL „nu îl trădează fața". De asemenea, a recunoscut că, atunci când era copil, și-a dorit să ajungă președinte, iar tinerii azi nu își mai doresc asta (!). La final, în cadrul conferinței de presă, Mircea Roșca a explicat lipsa lui Crin Antonescu de la evenimentul din Ploiești, recunoscând că el nu l-a invitat la Ploiești pe fostul său șef de partid. Iată discursul integral al președintelui PNL Prahova.

Mircea Roșca: „Știu că mă cunoașteți, sunteți câțiva dintre dumneavoastră care mă cunoașteți ca adversar. Sunteți câțiva dintre dumneavoastră care mă cunoașteți ca prieten, ca coleg de luptă. Trebuie să știți că, personal, eu sunt un om corect. Asta tind să cred despre mine. Așa am crezut când am fost într-o alianță și am fost corect față de colegii mei de la Prahova, dar nu am contenit să îl critic pe Victor Ponta, chiar dacă ne aflam în acea uniune. Trebuie să știți că noi, liberalii, cred că știm mai bine decât dumneavoastră ce pericol înseamnă revenirea PSD în acest duet președinte-premier. Cred că ne aducem cu toții aminte, cu tristă amintire, de ce a însemnat marele duet Ion Iliescu-Victor Ponta (n.r. Adrian Năstase). Alegerile care urmează sunt cele mai importante. Pentru că România are o deschidere largă și poate avea un nou început, un nou început pentru ce poate însemna cu adevărat România în Europa.

Am fost coleg cu pesediștii, îmi pare rău să spun. „Cât", „cum" și „când" – asta e doctrina lor. Nu sunt oameni de onoare și nu știu să respecte palma bătută. Nu mă dezic nici o secundă față de ce am crezut atunci când eram în USL. Am avut un ideal, am avut o țintă și nu mă dezic de ea. Mă dezic, în schimb, de tot ce a făcut PSD-ul, de toate potlogăriile și minciunile spuse poporului român în fiecare zi, de faptul că nu a respectat absolut nimic din programul de guvernare, și faptul că venit să facă o politică pentru baronii locali.

Nu știți ce înseamnă să vii în fața cetățeanului și să spui că vrei să schimbi România, și să mergi în Parlament și să spună „Astăzi votăm amnistia, ca să ne fie bine". Este extrem de complicat și extrem de trist pentru democrație în România, nu mi-e rușine și nici teamă să o spun – sunt unul dintre cei care au crezut în ruperea USL. Unul dintre cei care au crezut într-o întreagă avalanșă de doctrine de idei.

Trei oameni, Vasile Blaga, Klaus Iohannis și Crin Antonescu au avut curajul să se gândească la un proiect serios, au avut curajul să treacă peste orice orgoliu și să se gândească la viitorul României, să vadă că Europa vrea Dreapta, să vadă că America vrea Dreapta, că românii vor un președinte care să îi reprezinte cu adevărat. Este foarte greu să fii președinte, să începi o nouă alianță, să bați palma cu colegul care până mai ieri te băteai. Dar oare ce însemnăm noi, politicienii în România? Oare ce însemnăm noi ca gânduri. Noi avem o responsabilitate - țara. Dacă nu credem într-un proiect, dacă nu punem suflet în el, de ce mai facem politică? Trebuie să trecem peste orgolii, trebuie să trecem peste absolut orice. Pentru că România se află într-un mare pericol – PSD-ul.

Credeți-mă, sunt sincer, nu îi auzi odată vorbind despre România, despre viitorul ei. „Când", „cum" și „cât" o spun foarte des. Este extrem de complicat să stai și în preajma lor și ți-e teamă pentru viitorul tău că ai stat o perioadă mai lungă, depinde cât de mult ai stat în preajma lor. Avem obligația toți să schimbăm lucrul acesta.

Și cine mă cunoaște știe că sunt un luptător. Dar am văzut un luptător mai mare decât mine. Și m-a durut sufletul că PNL, în 2009, nu a avut un astfel de om în spate – sau lângă – sau în dreapta sa. Pe acest om nu ai cum să îl îndrăgești, dar dacă ții cu țara îl respecți. Și dacă ții la viitorul și rezultatele ce urmează îl apreciezi. Se numește Vasile Blaga și pentru mine este o mare onoare să fiu coleg.

Trebuie să știți, domnul Blaga, și îmi permit să spun pentru că nu vă trădează fața, vizavi de ce am putut să cunosc eu în scurtul timp cât am fost în preajma dumneavoastră, avem nevoie de dumneavoastră și sunt ferm convins că ne veți duce pe culmile victoriei. Suntem o echipă puternică, suntem de neînvins, credeți-mă, orice calcul am face. Țineți minte dumneavoastră, prin 2004, când aveau toți primarii, aveau toată puterea, și eram și noi câțiva, uite colea, care ne pregăteam în Alianța DA să începem bătălia. Și am câștigat. Pentru că poporul român nu este așa cum crede Victor Ponta.

Și acum, dacă vor pleca unii, oare nu e mai bine așa, să plece? Oare nu e mai bine să plecăm la acest drum cu oameni curajoși? Cu oameni care nu stau să depindă de o rectificare de buget din toamnă care, de fapt, este o minciună, și care le-am demonstrat-o unor primari că își bat joc de administrația locală. Sunt primari de la PSD care sunt triști și nu suportă această guvernare. Au dat o ordonanță și încearcă să îl suspende pe Băsescu acum, fac tot felul de strategii pentru a fugii din calea noastră. Nu avem cum să pierdem. Și știți de ce nu avem cum să pierdem? Pentru că suntem uniți, suntem o forță, suntem mulți și ținem cu țara. Poporul român știe ce înseamnă PSD. Poporul are o tradiție și o identitate de care nu pot comuniștii să își bată joc de ea. Noi avem responsabilitatea să apărăm asta.

România suferă de repere. Nu mai avem repere. Când eram copii, ne întrebam ce vrei să te faci când vei fi mare? Președinte! Sunt curios câți copii mai spun asta. Exist în Parlamentul României și există peste tot în România o generație între 35 și 50 de ani pregătită să conducă România. Nu au reper, nu au după ce a se ghida. Noi avem o meteahnă: când avem un exemplu, nu suntem mândri și nu îl prezentăm. Trebuie să fim mândri că suntem români, dar nu așa cum și-au permis pesediștii să-și bată joc de identitatea noastră. Trebuie să fim mândri că suntem români pentru că suntem buni, pentru că suntem harnici, pentru că suntem drepți, pentru că ținem cu țara. Pentru că avem exemple.

Klaus Iohannis, pentru mine, nu este pe calapodul meu, ca politician. Este pe calapodul acelui președinte responsabil, ca nu a făcut politică trăncănind la televizor, ci a demonstrat că poate să facă ceva pentru țară. A făcut-o la Sibiu, unde a dispărut șomajul – nu așteptați de la Klaus Iohannis să fie acel politician providențial care va spune trei vorbe la televizor și lumea va veni buluc la vot. Ne-a demonstrat-o această țară și am demonstrat-o noi că atunci când avem politicieni care vorbesc foarte bine ajung acolo și uită de țară. Trebuie să avem puterea să le spunem oamenilor că Klaus Iohannis este un om care ține cu țara. Și dacă e neamț cu atât mai bine, pentru că demonstrează demnitate!", a declarat Mircea Roșca, copreședinte ACL Prahova, în fața susținătorilor prezenți maeți seara în sala Casei Sindicatelor din Ploiești.

Back To Top