Categorie: Politic

basescuPreşedintele Traian Băsescu spune că, dacă va fi suspendat din nou, va cere prelungirea mandatului, având în vedere cele două suspendări din funcţie, şi că „îi vor trimite mărţişoare la Cotroceni".

„Dacă mai fac una (o suspendare - n.r.), sigur le cer, pentru că eu, când am fost suspendat, nu am primit salariu, deci nu poate să îmi spună nimeni că mi-a curs vechimea. Nu mi-a curs vechimea, nu am contribuit la asigurările sociale, la şomaj, nimic. Deci acea lună şi jumătate din 2012 este deja scurtare de mandat. Dacă mi-ar fi dat salariu, puteau să spună că m-au trimis în concediu de odihă, dar aşa au fost regulile, fără salariu", a declarat președintele pentru un post de televiziune.

„Dacă mai fac una (o suspendare - n.r.), vorba lui Dragnea, o să îmi trimită mărţişoare la Cotroceni", a adăugat șeful statului.

Preşedintele mai spune că nouă suspendare ar fi „o măsură antinaţională".

„Dacă o fac, imaginaţi-vă că îi înfrâng la referendum, rămân preşedinte şi cum se va desfăşura turul doi, nu aş vrea să fiu în pielea lui Ponta, cu mine rămas la Cotroceni, pentru că ar fi înfrânt înainte de a se defăşura turul doi", a mai spus Traian Băsescu, potrivit Mediafax.

Traian Băsescu s-a referit şi la Călin Popescu Tăriceanu, pe care l-a numit din nou „inimă zglobie şi inimă zburdalnică", arătând că, dacă acesta îşi va duce „proiectul lui Voiculescu" înainte, iar în 2 noiembrie va fi organizat şi referendum de demitere şi el nu va fi înfrânt, „cei doi, Tăriceanu şi Ponta vor fi înfrânţi din turul unu şi pot să se ocupe de altceva".

Back To Top