Categorie: Politic

diana-niculescu-ppddÎn Consiliul Județean Prahova, ordonanța care permite aleșilor locali să treacă la ce partid vor, fără să-și piardă mandatul, se aplică deja. Partidul care a "spart gheața" este PP-DD.

Astfel, consilierul judeţean prahovean Diana Niculescu şi-a anunţat oficial trecerea de la PP-DD la PSD, fiind primul consilier judeţean din Prahova care a profitat de ordonanţa de Guvern care oferă acel termen de 45 de zile în care aleşii pot trece la alte formaţiuni fără să rişte pierderea mandatelor.

Aceasta a depus în această săptămână o adresă oficială la secretariatul CJ Prahova, anunţând că a părăsit Partidul Poporului Dan Diaconescu şi s-a înscris în Partidul Social Democrat. Diana Niculescu a fost aleasă în iunie 2012 în Consiliul Judeţean, candidând pe lista PP-DD.

Gheața fiind spartă, este de aşteptat ca şi alţi aleşi din Prahova ai PP-DD, inclusiv din Consiliul Judeţean, să treacă în următoarele zile la PSD sau în alte partide. Un exemplu este consilierul Cătălin Niţă, care a fost exclus de câteva luni din PP-DD. Chiar dacă acesta a contestat în instanţă măsura, e greu de crezut că va dori să activeze în continuare în grupul politic PP-DD.

Potrivit presei locale, sunt discuţii şi cu privire la situaţia colegului Auraş Dragomir, fost vicepreşedinte al CJ în mandatul trecut.

Să nu-i uităm pe democrat-liberalul Radu Ionescu şi liberala Simona David, care și-au anunțat înscrierea în Asociația UNPR, (detalii AICI)să îşi anunţe în curând înscrierea în UNPR.

Potrivit telegrama.ro, surse politice dau ca sigură trecerea liberalilor Toma Pinţoiu, Iuliana Dosaru şi Vasile Pătraşcu la PLR.

Va fi foarte interesant de urmărit şi situaţia altor consilieri, cum ar fi Laurenţiu Mitrea (PNL), Dan Ciolac, Dănuţ Cornea şi Costin Zaharia (toţi trei PDL).

Back To Top