Categorie: Politic

pnl-pdl-fuziuneDupă apariţia ordonanţei de urgenţă care permite trecerea aleșilor de la un partid la altul, fără ca aceștia să-și piardă mandatul, în Prahova, au început mișcările de trupe.

După cazul din comuna Florești, unde primarul împreună cu 12 consilieri au părăsit partidele pe listele cărora au fost aleși în 2012, trecând la un alt partid (detalii AICI), într-o altă comună prahoveană se întâmplă același lucru.

Potrivit observatorulph.ro, este vorba de comună Lapoș, unde primarul, Dumitru-Constantin Târlea, viceprimarul, Dănuţ Oprea, şi mai mulţi consilieri locali PDL, au trecut la PSD.

După alegerile locale din iunie 2012, configuraţia politică în Consiliul Local Lapoș era formată din patru consilieri PDL, doi consilieri PNL, doi consilieri UNPR şi unul PSD. Contactat de redactorii observatorulph.ro, edilul din Lapoş a confirmat că au fost depuse cereri la secretariatul Primăriei Lapoş.

Potrivit sursei citate, 16 primari, 133 de consilieri locali şi şase consilieri judeţeni au trecut sau vor trece zilele următoare la un alt partid faţă de cel pe listele căruia au câştigat alegerile.

Back To Top