Categorie: Politic

vlad oprea mircea roscaLiberalii prahoveni îi reproșează președintelui CJ Prahova, Mircea Cosma, că a uitat de promisiunile făcute în campania electorală, prin care și-a luat angajamentul ca CJ Prahova va susține cofinanțarea pentru realizarea viitorului Spital Zonal Sinaia. Prezent într-o conferință de presă la Ploiești, primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, spune că a stabilit, în 2012, împreună cu CJ Prahova și cu Ministerul Sănătății, realizarea unui parteneriat prin care fiecare instituție participă cu o parte din sumele necesare construirii spitalului. Vlad Oprea spune că, în campania electorală, Cosma și-a declarat de mai multe ori susținerea pentru acest proiect, iar acum nu mai este dispus să ajute cu nimic la realizarea acestuia.

„Aici e vorba de sănătate, nu de politică. Domnul Cosma a spus atunci că participă la proiect cu o treime, iar acum, la ultima discuție telefonică purtată, mi-a spus că nu mai e interesat de proiect – Să îți dea bani Roșca și Roberta – așa mi-a răspuns la telefon domnul președinte Cosma", a declarat Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia, în conferința de presă de la Ploiești. În acest moment, Primăria Sinaia a accesat un credit de 2 milioane de euro, demarând lucrările. Orașul Sinaia așteaptă ca și celelalte două instituții, CJ Prahova și Ministerul Sănătății să își respecte angajamentele luate de susținere a acestei investiții.

Mircea Roșca: „Cosma vrea să influențeze primarii"

„Când am început campania electorală alături de Mircea Cosma, în USL, ne-am propus să demarăm o investiție la insistențele primarului din Sinaia, domnul Vlad Oprea, o investiție care nu mai credea nimeni că se poate realiza. Este vorba despre Spitalul Zonal Sinaia. La vremea respectivă, am făcut studiile necesare, am ajuns la concluzia că acest spital se poate face numai dacă toate autoritățile, atât locale, dar și județene și guvernamentale pot susține acest proiect. Eu nu pot decât să laud inițiativa primarului din Sinaia, a avut curajul să facă un împrumut important la bancă pentru această investiție, în condițiile în care avea garanția clară că, prin vocea lui Mircea Cosma, atât în campanie cât și în Consiliul Județean, că vom finanța acest proiect. Mai mult, Mircea Cosma și la parlamentare, pe toate scenele din județul Prahova, mai ales în zona superioară, la Câmpina, spre Azuga, a promis că va susține acest proiect. Domnul primar Oprea a demarat acest proiect, dar se află singur acum", a declarat Mircea Roșca.

„Fostul ministru al Sănătății, Eugen Nicolaescu a declarat că este o condiție clară ca o treime din investiție să fie suportată de la bugetul local, Mircea Cosma și-a asumat, a spus că nu este nici un fel de problemă suma care și-a asumat-o, urmând ca ministerul să completeze suma. Ceea ce face acum Mircea Cosma face parte din strategia personală de a influența primari de a trece, probabil, la PSD. Sunt dezamăgit, este un gest de iresponsabilitate. Sunt surprins și dezamăgit de Mircea Cosma", a completat președintele PNL Prahova, Mircea Roșca.

Vlad Oprea: „Domnul Cosma a promis aceste lucruri, este un proiect USL"

„În Sinaia, pe lângă multe alte investiții pe care le-ați văzut, în valoare de peste 30 de milioane de euro – aceste investiții sunt finanțate prin fonduri europene, nu prin fonduri guvernamentale, cum văd că fac alții prin țară – printre ele avem și această mare lucrare, este vorba despre realizarea noului spital din Sinaia. Dorim să construim un spital zonal, este unicul din țară, spital de urgență, care va deservi nu numai Valea Superioară a Prahovei, dar și celelalte localități adiacente, chiar și localității din Dâmbovița. Este unic în țară pentru că este spital de urgență deservind și turiștii. Are nouă secții, plecând de la Medicină, Pediatrie, Chirurgie, și altele. Am încheiat licitația, s-a semnat contractul și lucrările au început. Spitalul este o construcție începută în anii 90 și abandonată. Acum trei ani am făcut o reproiectare, recompartimentare după un spital modern.

Am avut asistență pe domnul secretar de stat Arafat, care este specialist în domeniu, în anul 2012, împreună cu domnul Mircea Roșca și cu domnul Mircea Cosma am hotărât să finanțăm împreună acest spital în cadrul unui parteneriat. Noi am alocat bani de la bugetul local, am luat un credit. În momentul de față avem două milioane de euro alocați efectiv pentru acest proiect. Domnul Cosma, prin CJ Prahova, a promis că alocă 1,5 milioane de euro și va asigura jumătate din aparatura medicală. După cum toți știm, în campania electorală, multă lume promite, mai puține lucruri se realizează. Eu am venit cu cele 23 de proiecte pe care am spus că le fac pentru Sinaia, mai mult de jumătate sunt început sau chiar finalizate. Domnul Cosma a promit într-o declarație lucrurile acestea.

Am făcut numeroase demersuri, și prin consilierii noștri județeni și prin parlamentari, anul acesta am solicitat din nou alocarea acestor bani pentru spital, fiind de importanță zonală, nu numai locală. Într-o discuție telefonică pe care am avut-o cu dânsul a spus că nu îl interesează, că nu e treaba dânsului, că ce treabă are el cu spitalul din Sinaia. Să îți dea bani Roșca și Roberta – așa mi-a zis. Cred că acest lucru nu este normal, atâta timp cât se alocă bani pentru tot felul de investiții care nu-și au rostul. Cred că Sănătatea e mai importantă. Nu am venit să mă plâng aici, însă aceste lucruri trebuie cunoscute de toți oamenii și de toți care au votat USL. A fost un proiect lansat pe USL și merge mai departe de disputele interne. Nu este o problemă politică, ci este o problemă de sănătate", a declarat primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea.

Spitalul va avea 95 de paturi. Spitalul va fi unul la standardele actuale, modern, va avea recepție, zonă de tratare de zi cu toate dotările. Valoarea totală a proiectului va fi de aproximativ 7 milioane de euro. Termenul de execuție este de maxim trei ani, a informat primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea.

{avsplayer videoid=45 width=690 height=400}

 

Back To Top