Categorie: Politic

iohannis aclKlaus Iohannis este recunoscut de instanţă drept preşedinte al PNL. Informația apare în motivarea unei decizii a Tribunalului Bucureşti, care arată că judecătorii nu se pot pronunţa pe desemnarea noii conduceri a partidului, transmite Digi 24.

Potrivit legii partidelor politice, judecătorii nu pot analiza legalitatea alegerii conducerii unui partid. Legea permite instanței doar să ia act de procesele-verbale prin care s-a ales o nouă conducere pentru un partid politic și să dispună înregistrarea acelor procese-verbale în Registrul partidelor aflat la Tribunalul București.

Magistrații au explicat și de ce au respins solicitarea de înregistrare a noului statut al PNL: "noul statut a fost aprobat prin votul delegațiilor PNL, însă decizia prin care s-a luat act de acest vot trebuia să fie semnată, conform vechiului statut, de președintele ales al PNL. A fost, însă, semnat de Klaus Iohannis înainte de a dobândi această calitate".

Tribunalul Bucureşti a respins, la începutul săptămânii trecute, noua conducere a PNL, pe motiv că modificarea statutului partidului referitoare la vechimea lui Klaus Iohannis s-a făcut în mod ilegal.

Oficialii liberali au susținut că actuala conducere este legală şi că instanţa a respins de fapt unele modificări statutare, detalii AICI.

 

 

Back To Top