Categorie: Politic

parlament16 deputaţi au anunţat că intră în greva foamei, în semn de solidaritate cu parlamentarul Aurelian Mihai, care a recurs la acest gest în urmă cu opt zile. Deputaţii spun că taxele consulare sunt prea mari şi că românii din străinătate sunt ignoraţi.

Practic, toţi colegii lui Aurelian Mihai din comisia pentru românii de pretutindeni au anunţat că vor intra în greva foamei în semn de solidaritate cu acesta. Gestul este unul fără precedent în Parlament.

Acestia cer taxe consulare mai mici pentru românii din străinătate, despre care spun că sunt ignoraţi de statul român. Totodată, ei reclamă că românii din străinătate trebuie să dea foarte mulţi bani pentru diverse documente pe care trebuie să şi le procure de la ambasade.

Pe de altă parte, deputații susţin că au fost ignoraţi nu doar de MAE şi de Guvern, ci şi de conducerea Camerei Deputaţilor, prin faptul că, spun ei, preşedintele acestei camere parlamentare nu a făcut „nici măcar un minim gest de decenţă" pentru a se interesa de soarta colegului lor sau de a pune pe ordinea de zi solicitarea lui Aurelian Mihai de a fi luate în serios problemele românilor din străinătate.

Aurelian Mihai, parlamentar pentru diaspora, a intrat în greva foamei în urmă cu opt zile. El este nemulţumit de faptul că Guvernul nu se implică pentru rezolvarea problemelor pe care le au românii din străinătate.

Deputatul acuză executivul că nu e preocupat de lipsa de personal consular şi că nu face nimic pentru a asigura revenirea în ţară a celor care şi-au pierdut locurile de muncă, (DETALII AICI).

Starea lui Aurelian Mihai s-a înrăutăţit, el urmând să fie dus la Spitalul Universitar.

Back To Top