Categorie: Politic

Klaus-JohannisÎncepe procesul în care Agenţia Naţională de Integritate îl acuză de incompatibilitate pe Klaus Iohannis, candidatul ACL la prezidenţialele din această toamnă. Inspectorii ANI l-au declarat incompatibil pe Klaus Iohannis, în aprilie anul trecut, pentru că deţinea simultan funcţia de primar al Sibiului şi pe cea de reprezentant al municipalităţii în adunarea generală a două societăţi.

Judecătorii vor analiza azi raportul inspectorilor de integritate în cazul lui Klaus Iohannis.

În 24 aprilie 2013, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) anunţa că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în stare de incompatibilitate întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 şi SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

În septembrie 2013, Klaus Iohannis a câştigat procesul intentat ANI, după ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestaţia acestuia la raportul de evaluare prin care ANI constata că se află în incompatibilitate şi a dispus anularea raportului de evaluare.

Ieri, Klaus Iohannis spunea că dosarul de incompatibilitate este "o temă care este în mod fals folosită" de către contracandidaţii săi în alegerile prezidenţiale. El şi-a exprimat speranţa că instanţa supremă va da o soluţie cât mai rapidă în acest proces.

Citește și: Instanța: Klaus Iohannis este, legal, președintele PNL

 

Back To Top