Categorie: Politic

iccjÎnalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul depus de ANI în privinţa stării de incompatibilitate a lui Iohannis. Dosarul lui Klaus Iohannis va fi judecat în recurs de instanţa supremă, care va decide definitiv dacă primarul Sibiului a fost în incompatibilitate în perioada în care a reprezentat municipiul în adunările generale ale acţionarilor societăţilor Apă Canal şi Pieţe sau dacă raportul ANI va fi anulat, titrează Mediafax.

Instanţa a dispus, marţi, "comunicarea raportului asupra admisibilităţii în principiu a recursului către recurenta-pârâtă Agenţia Naţională de Integritate, către intimatul-reclamant Klaus Werner Iohannis şi către intimata-pârâtă Inspecţia de Integritate, cu menţiunea ca părţile să formuleze în scris un punct de vedere asupra raportului, în termen de 10 zile de la comunicare".

După transmiterea acestor puncte de vedere, dosarul va intra în faza de judecată a recursului, judecătorii instanţei supreme urmând să decidă definitiv dacă Iohannis a fost sau nu în incompatibilitate.

Instanţa supremă a amânat, săptămâna trecută, o decizie privind procesul de incompatibilitate deschis pe numele lui Klaus Iohannis. Pe 30 septembrie va anunţa dacă admite sau nu recursul cerut de Agenţia Naţională de Integritate.

Klaus Iohannis a câştigat la prima instanţă şi a declarat că se aşteaptă ca rezultatul să fie acelaşi şi la apel.

Klaus Iohannis a declarat că va candida indiferent de decizia pe care ICCJ o va da marți, în procesul său de incompatibilitate cu ANI, detalii AICI.

Back To Top