Categorie: Politic

mircea roscaPreședintele PNL Prahova, Mircea Roșca, critică, într-o declarație de presă, vacanța prelungită a Parlamentului, acuzând Puterea că se folosește de „tertipuri" pentru a îngropa scandalul licențelor Microsoft, evitându-se, astfel, un vot în Parlament. „Trimiterea Parlamentului forţat în vacanţă electorală, face parte din strategia Puterii de a amâna până după alegeri tranşarea situaţiei prin vot în cele două Camere, în cazul celor 3 demnitari, pentru care Parchetul înaintează solicitări de ridicare a imunităţii", declară președintele PNL Prahova în documentul trimis presei.

În continuare, textul integral semnat de liderul PNL Prahova:

Parlamentul trimis în vacanţă de către majoritatea controlată de PSD, pentru liniştea prezidenţiabilului Victor Ponta

Oricât încearcă Guvernul Ponta şi actuala majoritate parlamentară controlată de PSD să îngroape scandalul licenţelor Microsoft şi să-l ţină departe de un vot în Parlament, nu vor reuşi.
Tentativa de a minimiza la nivel public acest dosar de corupţie în care sunt implicaţi foşti miniştri, unii dintre ei actuali parlamentari, pentru care DNA solicită începerea urmăririi penale, denotă disperarea prezidenţiabilului Ponta ca mămăliga să nu-i explodeze în faţă în plină campanie electorală.
Trimiterea Parlamentului forţat în vacanţă electorală, face parte din strategia Puterii de a amâna până după alegeri tranşarea situaţiei prin vot în cele două Camere, în cazul celor 3 demnitari, pentru care Parchetul înaintează solicitări de ridicare a imunităţii.
Ne-am obişnuit deja ca parlamentarii Puterii să obstrucţioneze, prin vot negativ dat în Parlament, actul de justiţie şi să facă zid în jurul colegilor asupra cărora planează suspiciuni în diverse dosare penale. Acum, tertipul cu vacanţa prelungită până după alegerile prezidenţiale le serveşte din plin interesului de etapă de a-l proteja pe Victor Ponta în competiţia electorală de un scandal de corupţie în care sunt implicaţi membrii marcanţi ai PSD.
Şi astfel, pentru a nu fi acuzaţi că îi apără prin vot pe cei suspecţi, au decis să pună lacătul pe Parlament timp de o lună şi să evite dezbaterea subiectului.
În calitate de deputat liberal, alături de colegii mei din ACL, condamn acest stil mafiot de solidarizare practicat de gaşca puterii şi solicit convocarea Parlamentului de către cei doi preşedinţi de îndată ce aceste solicitări ale Parchetului ajung la cele două Camere. Comisiile Juridice şi apoi Plenul sunt singurele care trebuie să decidă prin vot asupra acestor solicitări, nu domnul Zgonea sau domnul Tăriceanu, care din postura de locotenenţi ce-i ţin spatele prezidenţiabilului Victor Ponta, blochează procedurile parlamentare, fapt ce afectează grav imaginea Parlamentului.
În aceste condiţii, ce fel de preşedinte poate fi Victor Ponta? Cum putem crede că se va ocupa de problemele românilor, când singurul său obiectiv este să-şi apere propria piele? Şi asta cu încălcarea statului de drept şi transformarea instituţiilor esenţiale , inclusiv a Parlamentului, în anexe personale.
Românii au nevoie de un preşedinte care să aducă România pe drumul cel bun, al lucrului bine făcut.
Prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, este singurul care a venit cu un program concret, care vizează schimbări profunde pentru ca România să devină cu adevărat prosperă, iar reforma instituţiilor politice şi administraţiei reprezintă un alt palier care trebuie pus în ordine şi scos din zona politicianistă.

Deputat Mircea Roşca
Vicelider al Grupului Parlamentar al PNL

Back To Top