Categorie: Politic

Nici nu s-au stins bine ultimele ecouri ale circului PSD considerat „congres”, că şi liberalii se pregătesc, la acest început de săptămână, să-şi aleagă liderul, iar circul pare să nu lipsească nici aici. Rezultatul, care va fi cunoscut în cel mai scurt timp, se află, deja, pe buzele celor mai mulţi liberali. Care, spun ei, votează cu Crin Antonescu. Şi liberalii prahoveni îl susţin tot pe Crin Antonescu şi, spun, nu sunt deloc puţini cei care îl doresc încă un mandat în fruntea partidului. Până la finele acestei săptămâni, când în PNL va fi (re)ales liderul, Crin Antonescu îşi face campanie pe toate fronturile.

Aflat într-o vizită la Iaşi, Crin Antonescu a afirmat că “PSD reprezintă adversarul stabil al liberalilor, în timp ce PDL este duşmanul imediat”. "Am remarcat declaraţiile făcute de Victor Ponta după ce a câştigat şefia PSD şi consider normală uşoara lor distanţare faţă de noi. Noi suntem un partid de dreapta, iar ei de stânga. Există viziuni diferite între noi. Avem însă o problemă când Ponta spune că vrea un PSD din vremea lui Iliescu şi Năstase. PSD-ul din acele timpuri era o forţă abuzivă", consideră Antonescu.

 

Dragostea pesedisto-liberală

Singurul lucru care îi leagă pe social-democraţi de liberali este opoziţia faţă de PDL, însă Antonescu este convins că PSD rămâne proncipalul adversar, şi cel mai stabil, al PNL. El a mai spus că partidul pe care îl conduce va avea de luptat pe două fronturi, "atât pe stânga, cu PSD, cât şi pe dreapta, cu PDL, duşmanul imediat al PNL". Antonescu a precizat, de asemenea, că PNL va trebui să se deschidă şi spre zone pe care nu le-a abordat până acum, inclusiv prin includerea în program a unor elemente creştin-democrate. "Asta nu înseamnă că ne îndreptăm spre Partidul Popular European. Ne simţim bine în ALDE, deşi în Europa liberalii europeni sunt mai degrabă de centru-stânga", a spus liderul PNL.

Supărat pe dezertori

Prezent la Conferinţa Teritorială a PNL Iaşi, Crin Antonescu a spus că "Suntem în faţa unei noi scene politice. Poate nu este o situaţie excepţională, pentru că aproape am ajuns să ne obişnuim cu răul. Nu e decât treapta ultimă de degenerare a unor practici care continuă de 20 de ani". În fapt, acesta consideră că oameni politici care au primit votul alegătorilor intră în grupul independenţilor coordonat de Gabriel Oprea ca "trenul prin gară", iar discuţiile despre mutările politice se poartă deschis, fără nicio reţinere. "Se discută despre transferuri politice ca despre fotbalişti. Trădătorii sunt dintr-o dată prestigioşi. Hai să refacem atunci partidul unic, să revenim la guvernare şi să fim ori un fel de UDMR, ori grupul lui Oprea. Să-i spunem nu PDL, ci «Frontul modernizării statului român» şi să mergem cu toţii acolo", a menţionat Crin Antonescu.

Interese multiple

În urmă cu numai câteva zile, Crin Antonescu spunea că este convins că şeful statului, Traian Băsescu, PDL şi "cei care îi servesc" sunt "interesaţi de un deznodământ sau altul în Congresul PNL". : "Nu îmi este foarte clar, ca spectator prin intermediul media la Congresul PSD care a fost scenariul de atac. Am sentimentul, cum am şi spus-o, că la Congresul PSD au participat şi PSD-işti, dar nu numai ei, şi împărtăşesc opinia conform căreia şi Congresul nostru interesează foarte mult şi pe alţii, ca să nu zic pe altul. Sunt şi eu cât se poate de convins că şi Traian Băsescu şi PDL şi cei care îi servesc sunt interesaţi de un deznodământ sau altul în Congresul nostru, cum probabil au fost interesaţi şi în Congresul PSD. Dar detalii nu cunosc", a spus Crin Antonescu.

El a subliniat faptul că nu doreşte să comenteze foarte mult acest subiect, cel puţin nu până la Congres, deoarece nu doreşte să se interpreteze că un asemenea comentariu ar fi un fel de incriminare indirectă a unor colegi de-ai săi care au o altă opţiune.

 

Back To Top