Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Politic

consilieri parasind sedintaSchimb savuros de replici între consilierii Opoziției și cei ai Puterii în ședința de vineri, 27 martie 2015 a Consiliului Local Ploiești, pe tema nominalizării unui înlocuitor în cadrul CL Ploiești a demisionarului Sorin Constantin. Acesta a fost ales pe listele PDL în 2012, însă, odată cu ordonanța 55/2014, denumită generic și „Ordonanța Traseiștilor" – declarată neconstituțională de către CCR și lăsată la voia Parlamentului pentru corijarea actului – Constantin trecuse la PSD. După avizul de neconstituționalitate, ambele tabere din CL Ploiești clamează un înlocuitor din partea fiecăreia. Astfel, PNL argumentează că, potrivit legii, demisionarul fusese ales pe listele PDL la alegrile locale din 2012, deci ar trebui un înlocuitor din partea noului PNL, iar pesediștii spun că, odată cu trecerea lui Constantin la PSD, până la o hotărâre definitivă a Parlamentului (care trebuie să țină cont de avizul dat de CCR, acela de neconstituționalitate), proiectul de nominalizare a unui nou consilier local în CL Ploiești să fie amânat. După un duel verbal demn de Caragiale, consilierii Puterii au avut câștig de cauză, proiectul fiind prorogat până luna viitoare.

Consilieri care, potrivit listelor, ar urma în CL: PSD: Ioan Gheorghe – PNL: Cristina Enache.

În continuare, stenograma discuției din Consiliul Local Ploiești plus VIDEO.

Primar interimar Iulian Teodorescu (PLR): În cursul zilei de ieri, am primit din partea Uniunii Social Liberale, o cerere – „Prin prezenta, USL Prahova vă face cunoscut următoarele: În urma vacantării funcției de consilier local din cadrul Consiliului Local al municipiului Ploiești a domnului Constantin Sorin devenit consilier local PSD, conform ordonanței 55 din 2014, următorul consilier pe lista USL este domnul Gheorghe Ioan, membru al PSD, organizația municipală Ploiești. Față de acest aspect și așa cum se gândește toată lumea ceea ce se discută în Parlament, ceea ce Curtea Constituțională a reproșat Parlamentului, pentru că sunt două cereri în contradictoriu – fiecare grup de consilieri își asumă dreptul de a îl înloi pe domnul Sorin Constantin, eu vă propun ca această discuție să aibă loc luna viitoare, după ce Parlamentul se pronunță pe această excepție de neconstituționalitate".

Consilier Gheorghe Sârbu (PNL): „Nu vom fi de acord să se amâne votul. Lista care a participat la alegeri în 2012, domnul Sorin Constantin a făcut parte din lista PDL. De ce găsiți superficii (!) de genul ăsta, pe care listă a fost domnul Constantin, a USL-ului? Eu nu cred că a fost pe lista USL-ului, oameni buni! Dacă dumneavoastră nu sunteți de acord ca proiectul să fie pe ordinea de zi, să votăm astăzi, grupul Partidului Național Liberal va părăsi sala".

Iulian Teodorescu: „Nu folosim nici un fel de subterfugii. Problema este alta – atât dumneavoastră aveți o opinie, cât și grupul USL are o opinie. Cred că cea mai bună cale este reglementarea legală, și nu interpretările unora sau altora, pentru a ști cine urmează să acceadă în consiliu, fie de pe listele USL, fie PNL.

Gheorghe Sârbu: „Domnule viceprimar cu atribuțiuni de primar. Vreau să vă spun clar – legea 215 spune clar: următorul de pe lista care a participat la alegeri. Domnul Constantin Sorin care și-a dat demisia nu a fost propus pe lista USL-ului. Conform ordonanței despre care știți bine că nu este constituțională, el a plecat la USL. Asta nu înseamnă că următorul pe listă este de la USL. Repet – dacă dumneavoastră nu sunteți deacord să fie pe ordinea de zi, să votăm, grupul nostru va părăsi sala".

Iulian Teodorescu: „Nu e vorba de acordul meu – eu fac o propunere. Eu nu votez, nu am această calitate. Eu am făcut o propunere ca să nu fie nici un fel de interpretări sau atacuri în Justiție care să ne creeze tulburențe".

Popa Constantin (PSD): „În documentele depuse în spatele proiectului se constată că avem două semnături – una din partea noului PNL, și una pe spate cu data de 02.02.2015 a PDL. Ne întrebăm care sunt documentele juridice care le conferă dreptul să depună pe acele documente două ștampile - a noului PNL și a vechiului PDL la data de 02.02.2015. Solicităm colegilor să depună la dosar documentele juridice care dă (!) dreptul la astfel de semnături. Dumnealor spun că au preluat drepturile și obligațiile PDL. Dar eu știu că au preluat și drepturile și obligațiile PNL. Și atunci mă întreb – fac sau nu parte din USL, pentru că nu am văzut nici un document din care să spună că s-au retras din USL? Dacă fac parte din USL, pe document trebuie să fie trei ștampile. Dacă nu fac parte, îi rugăm să aducă un document scris care să ateste acest lucru. În aceste condiții noi nu putem decât să cerem prorogarea proiectului, pentru că nu văd că dumnealor ar putea să ne aducă aceste documente în următoarele momente.

Cristian Dumitru (PNL): În primul rând, USL nu mai funcționează nici la nivel național și există documente în acest sens. Având acest proiect pe ordinea de zi pe care am aprobat-o, vreau să întreb secretarul - a primit viză de legalitate?

Secretar: Da, are viză de legalitate

Cristian Dumitru: Să vedem dacă este conform legislației după care lucrăm...

George Pană (PC) – președinte de ședință: Am înțeles că s-a dat viză de legalitate, dar asta nu exclude dreptul consilierilor de a-și face cunoscut punctul de vedere.

Cristian Dumitru: Eu nu am spus lucrul acesta, am spus doar dacă acest proiect are viză de legalitate, deci este conform legislației după care CL funcționează. Din moment ce el este perfect legal, atunci nu văd nici un impediment de a-l lua în discuție, dacă suntem de acord sau nu cu un nou coleg în consiliul local.

Gheorghe Sârbu: Aș vrea să vă amintesc, domnule Popa, documentele puse la dosar sunt total legale, în 02.02. PDL încă mai exista, deci dânșii au pus viza că suntem acolo. Dumneavoastră, domnule Popa, găsiți tot timpul superficii (!) întotdeauna partea aceea aveți dreptate. Ne-am cam săturat cu dreptatea din partea aceea. Am văzut ce ați făcut în ultimii doi ani din consiliul local. De aceea vă repet – avem tot dreptul să băgăm în consiliul local un coleg – e dreptul nostru, este pe lista noastră, așa au votat ploieștenii. Am văzut cum ați pus și în ședința trecută interesul ploieștenilor pe locul al doilea. Că nu sunt actele în regulă, etc. Vreau să vă spun că a primit viză de legalitate acest proiect de hotărâre, deci respectă în totalitate legea.

Popa Constantin: Am o întrebare față de doamna secretar – în afară de vorbele domnului consilier Sârbu, că s-a desființat PDL și s-a unificat, avem un document în spatele hotărârilor?

Secretar ședință: anexat la proiectul de hotărâre nu avem decât solicitarea din partea PNL însoțită de demisia următoarei persoane care se afla pe listă.

George Pană: Îmi exprim și eu nedumerirea față de opinia domnului consilier Sârbu: această operațiune de dizolvare a fostului PDL și a fostului PNL s-a petrecut la finele lui 2014. Faptul că dumneavoastră susțineți că până în februarie a existat PDL și PNL – sincer să fiu mă surprinde...

Gheorghe Sârbu: Pe 7.02.2015...

George Pană: Vă mulțumesc, domnule consilier, mi-am exprimat și eu un punct de vedere.
Există o cerere de prorogare din partea domnului consilier Popa pe care o voi supune votului.
Cine este pentru prorogarea proiectului de hotărâre?
15 voturi Pentru, nicio abținere, 9 voturi Împotrivă – proiectul a fost prorogat, mergem mai departe...

Consilierii PNL au părăsit sala de ședință

{avsplayer videoid=63 width=690 height=400}

Back To Top