Categorie: Politic

daniel-savu1Deşi toate partidele vorbesc de reforma clasei politice şi o justiţie liberă, iar liderii acestora spun că nu se vor opune solicitărilor procurorilor, în Parlament aceste promisiuni electorale nu sunt respectate.

Votul în cazul Dan Şova a fost un moment pentru a evidenţia cine a votat pentru solicitarea procurorilor de încuviinţare a reţinerii şi arestării şi cine a blocat justiţia. 67 dintre senatori au votat „împotrivă". Jurnaliștii Gândul au identificat 35 dintre aceștia. Senatorul ploieștean Daniel Savu, liderul PSD Prahova, este unul dintre cei care au votat împotriva cererii procurorilor. Parlamentarii votează împotrivă introducând bila neagră în urna albă şi bila albă în urna neagră. Mulţi dintre senatorii puterii şi-au ascuns votul.

Senatorul PSD Daniel Savu păstrează bila neagră în mâna stângă, în timp ce în urna neagră introduce bila din mâna dreaptă. Încă un vot împotriva solicitării DNA. Alături de acesta, și senatorii Radu Oprea și Georgică Severin au votat la fel.

Reacții internaționale după votul parlamentarilor în cazul Șova

Ambasada Olandei a precizat că urmăreşte "cu îngrijorare şi cu surprindere" evoluţiile privind ridicarea imunităţii parlamentarilor, mai ales în contextul în care partidele politice şi-au luat angajamentul de a lupta împotriva corupţiei, după ce Senatul a respins, miercuri, cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive a lui Dan Şova.

"Organismele judiciare ale României, cum ar fi DNA, pun bazele unui principiu fundamental şi anume că nimeni nu este mai presus de lege. Suntem total de acord cu acest principiu" - Ambasada Marii Britanii la Bucureşti.

Ambasada SUA - imunitatea parlamentară nu trebuie folosită abuziv pentru a evita tragerea la răspundere a unor persoane - trebuie să se permită anchetarea cazurilor de corupţie şi aplicarea legii.

Lista cu toți aleșii descoperiți de gandul.info AICI

Back To Top