Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Politic

gratiela gavrilescuFostul ministru al Mediului, deputatul prahovean Grațiela Gavrilescu, a remis un comunicat de presă în care critică forma proiectului de lege depus de PNL privind prevenția în sănătate, declarând că documentul propus de liberali nu face decât să „toace nervii și să scurteze zilele românilor". Parlamentarii PNL au depus o iniţiativă care prevede introducerea unui program naţional de prevenţie în sănătate, finanţat cu 600 milioane euro anual, românii care refuză să participe la acest program riscând să suporte ulterior costurile tratamentelor, inclusiv cei bolnavi de cancer.

Comunicatul Grațielei Gavrilescu

„Să nu începem cu sfârșitul!
Ca deputat liberal, vicepreședinte al Comisiei pentru sănătate, am susținut din răsputeri, măsurile de prevenție propuse de – la vremea aceea - colegul meu de partid și ministru al Sănătății, domnul Eugen Nicolăescu, fiind, atunci, convinsă, cum sunt și astăzi, că este mai sigur și mai ieftin să previi, decât să vindeci.
Și, poate că și datorită demersurilor mele, în România, s-a reușit ceea ce ar fi trebuit făcut cu mult timp în urmă: o primă monitorizare a stării de sănătate a populației, pe baza rezultatelor obținute în urma campaniei analizelor gratuite. Acela a fost începutul.
Prevenția, însă, înseamnă cu mult mai mult: educație, informație, responsabilitate, profesionalism, bani, predictibilitate... toate acestea subsumate unui singur scop, îmbunătățirea stării de sănătate a populației și creșterea speranței de viață a acesteia.
De ieri, însă, proiectul Legii privind activitatea de prevenție în sănătate, aflat în dezbatere, nu face altceva decât să le toace nervii și să le scurteze zilele românilor nedeprinși cu „finețurile" politice, emanate din laboratoarele tehnocrato - modrogăniste.
Pe modelul deja consacrat al „salariilor de doi lei", pe care, în opinia guvernanților, ar trebui să muncim, aici, acasă, și al calității serviciilor medicale, aflate „peste" ceea ce am merita, iată- ne și... amenințați că, „într-un termen rezonabil"- apreciat de inițiatori- deputați PNL- cam la... 5 ani, va trebui să plătim între 10 și 50 de procente din costul tratamentelor DACĂ vom refuza să parcurgem fazele obligatorii ale prevenției (analize, investigații, evaluări etc.)
Cinism?
Dispreț?
S- au gândit, inițiatorii, măcar o secundă, înainte de a lansa terifiantele amenințări cincinale, că mulți dintre cei care bat la ușile spitalelor fără să se facă auziți NU VOR MAI FI peste 5 ani dacă, ASTĂZI, nu facem CEVA PENTRU EI?
Ori le-or fi ajuns, pe la urechi, vești dinspre medicii de familie, transformați în contabili nevrotici, care, în loc să își consulte și să își educe pacienții în spiritul binecuvântatei prevenții, „se ceartă" cu laptopurile și cititoarele de carduri?
Să fim serioși, dragi colegi, foști liberali, și să urmăm îndemnul idolului dumneavoastră: haideți să începem cu... începutul, pas cu pas!
Întâi, creăm condiții. Apoi, stabilim reguli. Evaluăm. Reevaluăm strategia. Și abia după ce le oferim românilor serviciile necesare, îi căutăm pe cei doi-trei fraieri, care, din motive doar de ei știute, vor refuza dreptul la sănătate și la viață. Abia atunci și doar cu ei fiți fără milă: „amendați- i" cu cât doriți dumneavoastră!
... Dacă, desigur, veți mai fi în politică!

Deputat ALDE Grațiela Gavrilescu,
Membru al Comisiei pentru Sănătate

Back To Top