Categorie: Politic

palatul administrativ ploiestiSenatorul Andrei Volosevici a criticat administrația PSD-ALDE aflată în fruntea Primăriei Ploiești, dezvăluind detalii legate de întârzierea accesării creditului de care primăria are nevoie pentru a termina la timp proiectele din fonduri europene.

Totodată, Volosevici a punctat lipsa de transparență în ceea ce privește proiecția bugetară din a doua jumătate a anului, spunând că în momentul de față angajați din Primăria Ploiești și instituții subordonate Consiliului local se întreabă dacă vor mai lua salarii și după luna iulie a lui 2016 și cum se vor desfășura serviciile publice, în condițiile subdimensionării bugetare. „Nimeni din Executiv nu vrea să spună nimic de a doua jumătate a anului. De parcă, după iulie vine un cutremur", a declarat Andrei Volosevici

„Nu îmi spune nimic că se plimbă executivul prin șantiere, sperând că vor rezolva implementarea acestor proiecte, în contextul în care mare lucru nu se întâmplă. Avem probleme și în ceea ce privește decontarea.

Sunt instituții aflate în subordinea primăriei cu bugetul subdimensionat, numai până în luna iulie 2016, parcă mai departe ar veni un cutremur și s-ar termina cu tot, nu avem nici un fel de informație despre modalitatea gândită de actuala conducere a Primăriei Ploiești legată de administrație, cum continuăm după iulie încolo, ce se întâmplă din august încolo – oprim transportul, nu mai facem curățenie? Nimeni nu vrea să ne spună nimic.

Una dintre modalitățile de salvare a bugetului, așa cum am stabilit inclusiv cu votul consilierilor PNL, a fost să se contracteze un împrumut. În 29 ianuarie s-a stabilit o procedură prin care să luăm împrumutul.

Dacă îi interesa, trebuiau să se miște rapid, să se înceapă procedura, pentru că nu se poate întârzia nici o zi. Însă lucrurile au stat altfel la Primăria Ploiești.

Serviciul de Achiziții Publice și Contracte din Cadrul Direcției tehnice, ocupată puțin cu plimbatul prin Anglia, a transmit după zece zile documentația către SEAP, în vederea verificării. După ce că s-a întârziat, s-a făcut și prost. Documentația a fost respinsă după alte două zile. Autoritatea a completat conținutul, s-a transmis la ANRMAP, după 17 zile de întârziere, pentru o chestiune capitală pentru Ploiești. Trag concluzia că cel mai devreme, probabil pe 1 mai, vom reuși, să tragem ceva bani din eventualul împrumut pe care îl luăm.
În diferite CA-uri și AGA din instituțiile subordonate, salariații întreabă – „bun, și din iulie-august ce facem? ", iar răspunsul este „lăsați, vom primi noi bani, ne gândim dacă facem și disponibilizări" – asta e imaginea administrației PSD-ALDE în acest moment", a declarat Volosevici.

.be">Declarație INTEGRALĂ VIDEO

Back To Top