Categorie: Politic

miscarea populara busteni plopeni poiana campina boldestiOrganizația județeană Prahova a Mișcării Populare a continuat seria conferințelor de presă săptămânale, prezentând joi alți patru candidați din localități importante ale județului. Alături de președintele organizației județene a Mișcării Populare, Cătălina Bozianu, s-au prezentat candidații MP pentru orașele Bușteni, Boldești-Scăeni, Plopeni și candidatul Mișcării Populare pentru primăria comunei Poiana Câmpina.

Daniel Nenu, in vârsta de 31 de ani, va candida pentru funcția de primar la Poiana Campina, avocatul Nicolae Cardoși speră să obțină votul cetățenilor pentru funcția de primar în orașul Boldesti-Scăeni.

Marius Petre s-a înscris în cursa la Primăria Plopeni, iar Valentin Codescu va candida pentru funcția de primar la Bușteni. Președintele Mișcarea Populară Prahova, Cătălina Bozianu, care este candidat la Primăria Ploiesti, a vorbit despre problemele din domeniul educației și despre propunerile Mișcării Populare legate de eficientizarea sistemului educațional la nivelul fiecărei comunități.

„Viitorul copiilor noștri depinde de calitatea educației pe care o primesc. Sunt mamă a doi copii, cunosc bine problemele școlilor din Municipiul Ploiești și știu că avem nevoie de o școală adaptată la nevoile reale ale comunității noastre. Școlile noastre produc acum șomeri, programa nu coincide cu nevoile comunității.

Mișcarea Populară, mai ales prin vocea președintelui Traian Băsescu, a identificat soluții pentru rezolvarea acestei probleme, soluții aflate la îndemâna administrației locale. Orele de pregătire ar trebui să fie adaptate la nevoile comunității.
Prin Legea Educației, autoritățile locale pot impune 25 la sută din strucutra orelor de pregătire, ceea ce înseamnă restructurarea programei în funcție de cerințele locului. Primăria știe mai bine decât ministerul și inspectoratul care sunt nevoile reale ale comunității, pentru că este autoritatea cea mai apropiată de cetățeni. Primăriile trebuie să adapteze, pe cât este posibil, programa școlară la nevoile comunității.

Să intre într-un dialog permanent cu inspectoratul și cu școlile. Numai așa putem să dăm o șansă tinerilor să își găsească mai ușor un loc de muncă după ce termină școala", a declarat Cătălina Bozianu, președintele Mișcării Populare Prahova, candidat la Primăria Municipiului Ploiești.

Back To Top