Categorie: Politic

unpr lansare candati 2016UNPR Prahova a organizat, vineri, o conferinta de presa cu ocazia lansarii candidatilor formatiunii politice la alegerile locale din 5 iunie. La eveniment au fost prezenti Valeriu Steriu, presedintele UNPR, Daniel Niculae, presedintele UNPR Prahova, Raul Petrescu, desemnat candidat la functia de primar al Ploiestiului si Marian Vasiliev, senator UNPR.

Primele declaratii din cadrul conferintei au apartinut lui Daniel Niculae, care s-a declarat multumit de feed-back-ul cetatenilor la programul electoral al UNPR.

"Ne bucuram ca am avut un feedback pozitiv din partea cetatenilor cu care ne-am intalnit si am observat ca sunt dornici sa discute cu oamenii politici. Este foarte important sa le aflam doleantele si sa interactionam in permanenta cu dansii, nu doar in campania electorala.", a declarat presedintele UNPR Prahova.

Totodata, Niculae a vrut sa transmita electoratului un mesaj cu privire la transparenta activitatilor administrative. "Orice sedinta de Consiliu Local si Consiliu Judetean este o sedinta publica prin care trebuie sa se pastreze contactul permanent cu cetatenii, nu doar odata la 4 ani. Trebuie ca oamenii sa ii traga de maneca pe politicieni, in permanenta, atunci cand considera ca nu reprezinta interesul cetateanului.", a mai spus Niculae.

Candidatul partidului pentru functia de primar al Ploiestiului, Raul Petrescu, s-a aratat optimist in privinta scorului pe care UNPR il va obtine la acest tur de scrutin, declarand ca formatiunea condusa de Valeriu Steriu si-a propus sa castige alegerile in 10 localitati din Prahova, inclusiv in Ploiesti.

"Ne propunem sa avem un rezultat foarte bun si sa castigam alegerile in cel putin 10 dintre localitatile din judetul Prahova, inclusiv in Ploiesti. Mizam foarte mult pe tineret. Pe listele noastre de candidati veti observa tineri de cariera, fie ca vorbim de manageri in companii multinationale, fie ca vorbim de administratori, antreprenori, profesori sau de presedinti de organizatii non-guvernamanetale. Incercam sa cream un grup eterogen care sa guverneze intr-un mod performant si eficient localitatile din judetul Prahova.", a declarat Petrescu.

Cat despre politica ultimilor 27 de ani, Raul Petrescu se arata convins de faptul ca cetatenii sunt, astazi, capabili sa discearna promisiunile de campanie de faptele reale.

"Electoratul s-a saturat de promisiunile facute in ultimii 27 de ani. Este momentul ca aceasta clasa politica sa fie relaxata prin miza pe tineri. Asa cum opinia publica a aflat, am fost cel mai vizibil si performant viceprimar al Ploiestiului, cel putin din ultimii 27 de ani, cu proiecte implementate in premiera la nivelul municipiului si doresc sa pot continua aceste proiecte", a mai spus candidatul UNPR la Primaria Ploiesti.

Preşedintele UNPR, Valeriu Steriu, a declarat, vineri, la Ploieşti, că actuala lege electorală nu ajută "sub nicio formă" formaţiunile politice mici, ea fiind făcută "de cele două partide mari" doar pentru ele.

"Suntem foarte nemulţumiţi de forma în care este interpretată legea electorală, este o lege care nu ajută sub nicio formă partidele mai mici. (...) Actuala lege, prin forma în care oferă şansa unui candidat să se vadă pe panouri şi doar acolo nu oferă în clipa de faţă aproape nicio şansă de a se promova decât aceea pe care am găsit-o ca formă, aceea de a interacţiona cât mai mult cu oamenii. Evident, mai sunt şi soluţiile de online şi mass-media, dar în ceea ce înseamnă partea aceasta de a fi prezent în afişe şi a fi prezent la nivelul unei localităţi, astăzi legea este făcută de cele două partide mari doar pentru ele. Probabil că numărul total de mandate de primar actual a fost cel luat în calcul, astfel încât două partide mari să îşi dea mâna şi să fixeze o astfel de lege", a spus Steriu, într-o conferinţă de presă, potrivit agerpres.ro.

Totodată, acesta s-a arătat nemulţumit de birocraţie, subliniind dificultatea privind realizarea dosarelor de candidaturi.

"Cred că păduri întregi sunt doborâte ca să depunem dosare, în loc să mergem (...) cu o formă de aplicaţie online, aşa cum este normal, din care să avem toate informaţiile despre un candidat", a adăugat preşedintele UNPR.

Valeriu Steriu a precizat că partidul pe care îl conduce şi-a propus obţinerea unui scor de 7%-10% la nivel naţional pentru a confirma astfel că UNPR este al treilea partid pe scena politică românească din punct de vedere al voturilor.

În ceea ce priveşte eventualele alianţe, preşedintele UNPR a punctat că decizia în acest sens va fi luată imediat după alegeri, în condiţiile în care ţinta este ca UNPR să fie prezentă, din nou, în Parlament.

"Decizia va fi cu siguranţa mult mai aproape de a fi luată imediat în primele două zile după alegeri pentru că ne interesează la fel de mult alegerile din toamnă. Dorim să ne consolidăm şansele astfel încât în toamnă să fim din nou prezenţi în Parlament", a explicat Steriu.

Sursa: ph-online.ro

Back To Top