Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Politic

Dacă Legea lustraţiei va fi adoptată în acest an, PSD riscă să piardă aproape 70% din totalul consilierilor locali actuali la viitoarele alegeri. Iniţiativa, susţinută cu tărie în ultimele luni de către parlamentarii democrat-liberali, loveşte dur în pepiniera de candidaţi social-democraţi. Şi asta pentru că cei care au avut funcţii de conducere în partidul fostului regim, secretari generali ai organizaţiilor de comune sau alte funcţii locale în defunctul PCR nu vor mai putea candida la nicio funcţie la alegerile din 2012, fie ele locale, parlamentare sau europarlamentare.

Un PSD mai „subţire” fără activiştii PCR

Simulările făcute la sediul central al PSD au pus pe gânduri conducerea partidului. Cele mai pesimiste prognoze - care iau în calcul trecerea legii lustraţiei prin Parlament în forma propusă de guvern - dau ca pierduţi pentru partid circa 70% din actualii consilieri locali. De altfel, 75% din totalul consilierilor locali consideraţi lustrabili ar proveni de la acest partid, sfertul rămas putându-se împărţi între PDL, PNL şi restul partidelor neparlamentare. Cum legea a primit deja raport favorabil din partea comisiilor de specialitate, iar adoptarea sa în Parlament nu constituie o problemă pentru actuala majoritate, PSD mai dispune doar de doi ani pentru a-şi completa baza de cadre care va fi afectată de tsunami-ul lustraţiei.

De ce le e frică pesediştilor...

Până atunci, social-democraţii îşi pun speranţele în Curtea Constituţională şi în actuala Constituţie, acolo unde dreptul oricărui român de a candida la o funcţie publică nu este îngrădit de existenţa principiului lustraţiei. Parlamentarii social-democraţi se tem însă că demersul PDL din prezent ar reprezenta numai un antrenament al actualei puteri înainte de alegerile locale. Temerile social-democrate privesc un alt demers PDL, cel al revizuirii Constituţiei, pe al cărui text democrat-liberalii ar putea să intervină pentru a introduce şi reglementări legate de lustraţie.

Back To Top