Categorie: Politic

miting pnl piata revolutiei sustinere dacian ciolosMitingul din Piaţa Revoluţiei pentru lansarea candidaţilor PNL, a programului de guvernare şi pentru susţinerea lui Dacian Cioloş pentru poziţia de prim-ministru după alegerile parlamentare din 11 decembrie a mobilizat aproximativ 25.000 de persoane venite din toată țara. „Sunt aici pentru că ați decis să susțineți platforma România 100 și îmi doresc să nu fie o înșiruire de enunțuri, să nu fie o iluzie, cum ar spune un politician. Ele trebuie să ne modeleze fiecare acțiune în anii care vin. Din punctul meu de vedere, onestitatea, bunul simț, a munci cinstit, a aștepta o renumerație după muncă, nu sunt iluzii. Simt că acest lucru este posibil, să coborâm idealurile în fapte și în decizii de zi cu zi, nu doar când ne e ușor, dar și când avem dificultăți", a declarat Dacian Cioloș în discursul susținut în Piața Revoluției.

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, le-a transmis duminică liberalilor adunaţi la mitingul din Piaţa Revoluţiei că peste trei sferturi din oamenii din conducerea PNL îi sunt „aproape necunoscuţi", semn, în opinia sa, că partidul s-a schimbat.

„Vă vorbeşte un om care are îndrăzneala să spună că în viaţa lui nu a pus mâna pe un leu decât muncind şi meritând, avem un foarte bun prim – ministru corect, cinstit, neamestecat în niciun fel de mafii din acestea care se profilează peste tot, suntem în plină şi puternică schimbare. Mai mult de trei sferturi din oamenii din conducerea centrală a partidului, mie imi sunt aproape necunoscuţi, eu care trăiesc de trei sferturi de veac printre ei, deci ne-am schimbat şi ne schimbăm şi sperăm să ne schimbăm în bine. Prin noi înşine!", a fost mesajul seniorului liberal.

Un mesaj de susţinere pentru PNL şi Dacian Cioloş a transmis şi istoricul Neagu Djuvara. El a susţinut că actualul premier „este în momentul de faţă cel mai bun guvernant al României".

Înainte de eveniment, liderul PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu, a transmis prin intermediul contului propriu de pe rețeaua de socializare Facebook susținerea sa pentru Platforma România 100. Iată mesajul postat de Iulian Dumitrescu înaintea mitingului organizat de PNL în Piața Revoluției din Capitală:

„Dacă îl susţii pe Dacian Cioloş să conducă guvernul și după alegerile din 11 decembrie, vino duminică alături de noi la mitingul de susţinere a lui Dacian Cioloş şi de lansare a candidaţilor PNL şi a programului de guvernare.
Partidul Naţional Liberal a fost şi rămâne fidel principiilor care stau la baza Platformei România 100 şi are pentru funcţia de prim-ministru al guvernului rezultat după alegeri o opțiune fermă: Dacian Cioloş.
Dacă eşti printre cei care nu doresc sub nici o formă un condamnat penal în fruntea guvernului, dacă nu vrei ca gaşca infractorilor PSD să pună din nou mâna pe putere, vino alături de noi duminică, 6 noiembrie, în Piaţa Revoluției, să spunem împreună: #goCiolos #goPNL"

Principalele declarații susținute de Dacian Cioloș:

Sunt aici pentru ca ati decis sa sustineti platforma Romania 100 si imi doresc sa nu fie o insiruire de enunturi, sa nu fie o iluzie, cum ar spune un politician. Ele trebuie sa ne modeleze fiecare actiune in anii care vin. Din punctul meu de vedere, onestitatea, bunul simt, a munci cinstit, a astepta o renumeratie dupa munca, nu sunt iluzii. Simt ca acest lucru este posibil, sa coboram idealurile in fapte si in decizii de zi cu zi, nu doar cand ne e usor, dar si cand avem dificultati

Avem nevoie de schimbare in partidele politice.

Sunt multe lucruri pe care partidele le-au invatat in acesti 25 de ani, dar sunt multe lucruri pe care trebuie sa le uitam. Sa avem onestitatea, de la baza partidului pana la varf sa respiram onestitate, adevar, sa avem forta sa spunem ca atunci cand ne implicam nu o facem pentru un interes propriu sau al unui grup, ci o facem pentru ca am venit in politica sa daruim.

Eu cu astfel de partide mi-as dori sa lucrez, si sunt convins ca astfel de atitudini ar duce la recastigarea increderii in partide si ca prin alegeri libere putem alege oameni onesti.

Am vazut aici si pe diferite pancarte, si in filmul prezentat, s-a vorbit despre lideri. Cred ca Romania viitorului nu se mai poate construi cu lideri mesianici. Fiecare dintre noi trebuie sa cautam si sa provocam aceasta schimbare, dar mai intai in noi.

Am cerut de multe ori schimbare si unor lideri sa isi asume schimbarea, de multe ori am cerut sa o faca in locul nostru. V-as ruga, intorsi acasa, sa va ganditi in ce fel fiecare dinte noi putem sa ne schimbam pentru a cere apoi societatii si leadership-ului sa se schimbe, sa fie mai direct si sa fie cu bun simt.
Cred ca schimbarea, astazi, incepe in primul rand cu noi insine, fiecare in parte, si apoi asumandu-ne aceasta schimbare in bine, a accepta ca se poate si altfel si ca noi, romanii, suntem la fel de buni ca si ceilalti, aceasta schimbare de atitudine se va traduce si intr-o schimbare in societate

M-am ghidat si incerc sa imi ghidez actiunea dupa propria constiinta, cea care izvoraste din inima. Nimeni, in nicio conditie, nu imi poate cere si nu va poate cere sa mintim, sa nu spunem adevarul de frica de a nu rani.

Eu sunt convins ca fiecare dintre noi are felul lui de a fi si, in masura in care isi asuma, doar in aceasta masura, noi, ca societate, putem sa evoluam.

Pentru mine, Romania guvernata cu bun simt inseamna Romania asumata prin propria constiinta
Lipsa implicarii naste monstri. E mult mai greu sa ne batem cu acesti monstri decat sa o facem la timp si sa ne asumam aceasta implicare, prin vot si tot ce trebuie facut de parlament si guvern.

Sper sa avem un parlament in care toti parlamentarii sa lucreze pentru oameni, absolut toti. Unii oameni spuneau vrem Romania inapoi, eu cred ca mai mult ca oricand, avand Romania noastra, si nu trebui ca o cerem, e bine sa vrem o Romanie inainte. Sper sa va vad la fel de entuziasti in fiecare zi a vietii.
Aud spunandu-se ca "vrem Romania inapoi".Eu cred ca, mai mult ca oricand, avand Romania noastra - si nu trebuie sa o cerem cuiva - asumandu-ne Romania noastra, e bine sa vrem 'o Romanie inainte.

Link VIDEO miting și discurs Dacian Cioloș

Back To Top