Categorie: Politic

asfaltare prahovaDupă acuzațiile publice formulate ieri de către consilierii județeni PNL (Grupul consilierilor județeni ai PNL acuză conducerea CJ Prahova că a asfaltat în bătaie de joc mai multe drumuri doar pentru a câștiga voturi), conducerea CJ Prahova publică un comunicat de presă în care informează că achiziția lucrărilor s-a făcut încă din primăvara acestui an, procedura fiind publicată, conform legii, pe SEAP, iar calitatea lucrărilor este urmărită permanent, reprezentanții CJ dând asigurări că în momentul în care temperaturile nu vor mai permite, lucrările vor fi sistate, până când se vor întruni condițiile tehnologice necesare pentru reluarea acestora. Liberalii nu se lasă și vin azi cu un drept la replică la fel de virulent.

Replica CJ Prahova

Referitor la articolul ,,Disperați că pierdalegerile, PSD-ALDE fac asfaltări pe ploaie și lapoviță, la zero grade", apărut în ziarul Observatorul în data de 22 noiembrie 2016, Consiliul Judeţean Prahova face următoarele precizări:

- Consiliul Judeţean Prahova a contractat în primăvara anului 2016 execuţia de covoare bituminoase pe drumurile judeţene care necesitau reparaţii, lungimea şi suprafaţa acestora fiind stabilite în limitele bugetului existent la aceea dată.

- Consiliul Judeţean Prahova a înregistrat economii atât ca urmare a diferenţei dintre valoarea alocată pentru execuţia de covoare bituminoaseşi valoarea adjudecată în urma licitaţiei, cât şi datorită economiei înregistrată în cadrul contractelor de deszăpezire 2015 – 2016. Având în vedere că în cadrul contractelor încheiate în primăvară, nu a fost acoperită decât o parte din drumurile judeţene care necesitau lucrări de întreţinere curentă prin aşternere de covoare bituminoase, Consiliul Judeţean Prahova a hotărât iniţierea procedurii de achiziţie pentu execuţia de covoare bituminoase etapa II, în luna august a acestui an. La începutul lunii septembrie documentaţia de atribuire a fost încărcată în SEAP,iar anunţul de publicitate a fost publicat pe site-ul www.e-licitaţie.ro, la începutul lunii octombrie. Etapele desfăşurării procedurii de achiziţie corespunzătoare au avut o durată mai mare de realizare din cauza noilor modificări legislative privind achiziţiile publice. Contractele aferente achiziţiei au fost încheiate în luna noiembrie,cu respectarea termenelor legale. Drept urmare, execuţia covoarelor bituminoase etapa II a început pe data de 17 noiembrie 2016.

- Referitor la prepararea, transportul, aşternerea şi compactarea mixturilor asfaltice pe drumurile publice, acestea se fac în conformitate cu Indicativul AND 605/2013. În acest sens, când condiţiile meteo sunt la limită (temperaturi şi starea stratului suport umed) este permisă creşterea temperaturilor în plaja 1600 – 1750 C la preparare, 1500 C la aşternere, şi între 1100 – 1450 C la compactare. Totodată, având în vedere distanţele de transport scurte (20 – 40 km), precum şi protecţia autobasculantelor cu prelate etanşe, pierderile de temperatură în timpul transportului şi eventuale temperaturi ale stratului de bază la limită, sunt compensate de temperatura maximă de la preparae.

- Menţionăm căde la data începerii lucrărilor şi până astăzi, aşternerea mixturilor asfaltice s-a efectuat numai în perioada din zi cu temperaturi corespunzătoare, respectându-se datele prezentate mai sus.

- Conform caietului de sarcini, cantitatea de mixtură asfalticănecesară pentru execuţia covorului de 4 cm, a fost suplimentată cu o cantitate de 15 kg / m2, tocmai în vederea executării de reparaţii a îmbrăcăminţilor asfaltice existente (strat suport),plombarea gropilor şi preluarea denivelărilor. Pentru suprafeţele mai mari (grosimi de până la 10-15 cm ) pentru care cantitatea de 15 kg / m2este insuficientă, pe baza dispoziţiilor de şantier şi a măsurătorilor efectuate se execută aducerea la cotă a stratului suport. Menţionăm că decontarea se execută la m2, conform ofertei.

- Lucrările s-au executat şi se vor executa sub stricta supraveghere a personalului tehnic din cadrul aparatului propriu al ConsiliuluiJudeţean Prahova, verificâdu-se permanent temperaturile şi umiditatea atmosferică, temperatura mixturilor asfaltice la momentul aşternerii, precum şi starea stratului suport.

- Când condiţiile meteo vor fi defavorabile lucrările se vor sista, urmând a fi reluate atunci când acestea vor fi optime.

- Conform contractelor încheiate, executantul are obligaţia să remedieze orice defecte apărute în perioada de garanţie ofertată, care este de 60 de luni de la data finalizării lucrărilor.

- Prin realizarea lucrărilor de întreţinere periodică a drumurilor publice, bugetul judeţului nu este prejudiciat, ci are ca efect aducerea acestor drumuri la parametrii normali de exploatare, îmbunătăţirea stratului de rulare şi mai ales la sporirea siguranţei circulaţiei.

- Toate detaliile tehnice legate de execuţia acestor lucrări vor fi dezbătute în prima şedinţă de consiliu, ce va avea loc vineri, 25 noiembrie 2016.
Compartiment
Sănătate, Cultură, Invăţământ,
Mass-Media, Sport-Tineret, ONG-uri,Turism

Răspunsul PNL

De ce ne minți domnule președinte al PSD Prahova? Rușine!

Într-o încercare disperată de a comuta atenția oamenilor de la grozăvia asfaltărilor electorale pe ploaie, lapoviță și la temperaturi sub zero grade, președintele PSD Prahova, Bogdan Toader, temporar președinte al Consiliului Județean cu sprijinul ALDE, a transmis presei un drept la replică la comunicatul transmis ieri de grupul consilierilor județeni ai PNL Prahova. În stilul caracteristic al partidului pe care îl conduce, Toader nu a trimis acest drept la replică din partea partidului pe care îl conduce, ci încearcă să târască în această morfoleală electorală instituția publică, doar-doar oamenii se vor lăsa impresionați de greutatea ei.
Poate nu am fi reacționat atât de vehement dacă președintele PSD Prahova, Bogdan Toader, nu ar fi forțat angajații din subordine să însoțească cu poze mincinoase textul comunicatului prin care încearcă să se disculpe pentru asfaltările electorale. În încercarea de a drege marea gafă (ca să nu spunem ilegalitatea) făcută prin operațiunea "asfaltări contra voturi", temporarul Toader i-a pus pe angajații consiliului să însoțească textul cu fotografii realizate, vă rugăm să rețineți, în luna aprilie 2016. O dovadă mai bună a disprețului și aroganței cu care PSD-ALDE au condus Prahova în ultimii ani, nici că se putea. Atașăm dovada.
De ce credem noi că a făcut acest lucru? Simplu: în primul rând ca să inducă ideea că rasoleala electorală care se întâmplă acum pe banii prahovenilor este de fapt o treabă serioasă, făcută în condiții meteo și tehnice de înaltă calitate.
În al doilea rând pentru că, pur și simplu, nu au putut să facă o fotografie cât de cât avantajoasă a dezastrului care se întâmplă acum pe drumurile județene pe banii luați din buzunarul fiecărui prahovean!
Îl ajutăm noi cu un nou set de fotografii (vezi foto atașate) și cu un mesaj simplu: vremea minciunii a trecut. Adevărul, ca uleiul, mereu iese la iveală, așa că pregătiți-vă să dați socoteală! Contați pe noi: nu vă mai lăsăm să cheltuiți în bătaie de joc banii publici.
Prahovenilor le transmitem pe această cale un mesaj simplu: haideți la vot! Pe 11 decembrie minciuna, hoția, corupția și PSD-ul pică! Îi așteptăm la vot ca împreună să sancționăm batjocura la care ne-au supus PSD și ALDE pe fiecare dintre noi în ultimii ani.

Grupul consilierilor județeni PNL

Back To Top