Categorie: Politic

basescu bozianuPreşedintele PMP, Traian Băsescu, a afirmat, într-un interviu acordat Agenţiei News.ro, că formaţiunea sa îşi propune un scor de cel puţin 10% în alegerile parlamentare, dar sondajele interne arată că încă nu au atins acest obiectiv. Indiferent de rezultate, însă, spune Traian Băsescu, PMP se consideră "îndreptăţit" să dea prim-ministrul.

Fostul preşedinte vorbeşte, în interviul acordat News.ro, despre campania sa pentru funcţia de senator şi motivele pentru care a decis să revină în politică, dar şi despre planurile pe termen scurt ale PMP. Obiectivul este să obţină cel puţin 10% în alegerile parlamentare şi să fie partidul care să dea noul prim-ministru.

Traian Băsescu vorbeşte şi despre politica de alianţe a partidului său, refuzând orice colaborare cu PSD, însă lăsând uşa deschisă PNL. Cu toate acestea, Băsescu îl critică pe premierul Dacian Cioloş, considerând că nu se comportă cinstit prin neparticiparea la alegeri. În ceea ce priveşte o eventuală desemnare a lui Liviu Dragnea ca premier, fostul şef al statului afirmă că într-o ţară cu 21 de milioane de locuitori se poate găsi o persoană care nu a fost condamnată.

În ceea ce priveşte relaţia cu Elena Udrea, el o consideră un competitor pentru PMP şi nu crede că aceasta va reveni în partid. Legat de reproşurile privind susţinerea acordată acesteia, Traian Băsescu argumentează că i-a susţinut şi pe Roberta Anastase, şi pe Gheoghe Falcă.

Despre Victor Ponta crede că are şanse să rămână în politică, dar trebuie să-şi rezolve problema cu instanţele.

Lui Băsescu i se pare legitimă solicitarea PSD de a i se pune la dispoziţie softul pentru alegeri.

Faţă de preşedintele Klaus Iohannis are o părere mai bună, considerând că devine un şef de stat din ce în ce mai bun, pe măsură ce trece timpul, pentru că aceasta este o funcţie în care te perfecţionezi pe parcurs.

Liderul PMP vorbeşte şi despre cetăţenia sa moldovenească, avertizându-l pe Igor Dodon în legătură cu intenţia de a i-o retrage.

Băsescu prezintă şi programul de guvernare al PMP, în care sunt incluse măsuri precum alocaţii mărite, dar condiţionat de prezenţa copiilor la şcoală, pentru ca banii să nu mai fie cheltuiţi de părinţi în "cârciumă", dar şi măsuri privind sistemul sanitar şi infrastructură. (PE)

Interviu integral - news.ro

Back To Top