Categorie: Politic

Deputatul de Ploieşti, Sever Voinescu, s-a lansat într-un atac dur la adresa liderului social-democrat, Victor Ponta, pe care îl acuză, pe blogul său, că ar părea “mai mult decât un comunist”. Şi asta după ce Ponta îl acuzase pe Voinescu că s-arm comporta ca un… fascist. Voinescu spune că Ponta este prea orbit de la atâta ţinut "de mânuţă de preşedintele Ion Iliescu şi de adoraţia infantilă pentru alde Che Guevara" pentru a înţelege semnificaţia termenului folosit.

Disputa dintre cei doi a pornit după ce parlamentarul democrat-liberal a avertizat public faptul că PSD urmăreşte să "încingă" strada în scopuri politice, prin declaraţii publice menite să instige la violenţă, în cadrul manifestărilor sindicaliste de protest. "Ţopăind voios prin politică, domnul Victor Ponta foloseşte cuvinte fără să le citească instrucţiunile de utilizare. Mă face fascist. Orbit de adoraţia infantilă pentru alde Che Guevara şi dus de mânuţă prin istoria recentă a societăţii româneşti de domnul Ion Iliescu, preşedintele PSD habar n-are ce-i aia fascist şi persistă într-o rătăcire înduioşătoare.

Şi ca să nu lase nici un dubiu asupra confuziei în care se află, domnul Ponta mă citează ca fascist alături de Adolf Hitler", scrie Voinescu. Democrat liberalul susţine că el nu a făcut altceva decât să exprime o îngrijorare, aceea de a vedea mişcările sindicale deturnate de subteranele politice. "De unde îngrijorarea? Din declaraţiile domnului Ponta. Şi ale domnului Dragnea. De ce să ne îngrijoreze ceea ce spune domnul Ponta? (Nimic insinuant în această întrebare!) Pentru că istoria partidului său este încărcată - prea încărcată - în privinţa manipulării politice a protestelor sindicale. Mineriadele anilor '90 şi amestecul partidului domnului Ponta în aceste mineriade sunt fapte istorice certe. Multe alte greve au fost executate la ordin pesedist", mai scrie Voinescu.

“Sufleţel robust şi roz”

Sever Voinescu a mai punctat faptul că semnalele de alarmă trase de democrat-liberali au fost utile şi au avut "mica lor contribuţie" la buna desfăşurare a marelui miting organizat săptămâna trecută. "În rest, mai am un singur lucru de spus: prin 1990 eram legionari, acum suntem fascişti. Persoanele care ne-au numit astfel sunt, evident, diferite. Gândirea este, evident, aceeaşi", adaugă deputatul PDL. La final, Voinescu a făcut şi o comparaţie explicativă între comunism şi fascism: "Ca să-l lămuresc, totuşi, pe domnul Ponta cum e cu Hitler şi cu fascismul, îi spun că relaţia dintre diabolicul fuhrer şi fascism a fost similară cu relaţia dintre domnia sa şi comunism. În sufletul lui, Hitler era un admirator al fascismului, dar în acţiunea politică a fost mult mai mult decât un fascist. La fel şi domnul Ponta, în sufleţelul său robust şi roz, năzdrăvanul pesedist adoră comunismul, dar în prestaţia politică pare a fi mai mult decât un comunist".

Back To Top