Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Politic

Guvernul îşi angajează în aceste zile răspunderea pe măsurile de austeritate. Înainte de şedinţă, preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit cu liderii PDL. Surse politice au dezvăluit, însă, că mesajul a fost extrem de dur: parlamentarii PDL care nu susţin Guvernul şi, astfel, acesta pică la moţiune, trec în opoziţie.

Cei vizaţi pentru remaniere

Deputatul PDL, Cătălin Croitoru, a depus un amendament prin care cere ca salariile profesorilor să nu fie reduse cu 25 de procente, pe motiv că în ultimii ani din învăţământ au fost reduse 80.000 de posturi. În ultimele zile, mai mulţi lideri ai PDL au vorbit de o posibilă remaniere, după ce Guvernul îşi va angaja răspunderea pe măsurile de austeritate. Surse din interiorul partidului susţin că printre cei vizaţi se află ministrul Muncii, cel al Finantelor şi cel al Educaţiei.

Situaţie neclară

Soarta Guvernului Boc atârnă de un fir de aţă. Şi asta pentru că opoziţia strânge în fiecare zi tot mai mulţi adepţi ai moţiunii de cenzură, chiar din rândurile principalului partid de guvernământ, PDL. Măsurile extreme propuse de Executiv şi presiunea tot mai mare a electoratului îi face pe mulţi democrat-liberali să se opună făţiş propriului partid. Până la finele săptămânii trecute, opoziţia mai avea nevoie de 18 voturi pentru a demite, pentru a doua oară, Guvernul Boc. Asta fără a lua în calcul nehotărârea independenţilor din UNPR şi declaraţiile diverşilor parlamentari PDL că vor vota pentru căderea guvernului. Practic, situaţia nu este deloc clară: Alianţa PSD-PC şi PNL are 213 parlamentari. Lor li se adaugă şi cei 5 deputaţi neafiliaţi, mulţi dintre ei declarând deja că vor vota moţiunea de cenzură. Prin urmare, ar fi 218 voturi împotriva cabinetului Boc, iar pentru demitere sunt necesare 236.

Independenţii sunt nehotărâţi

Problema se pune, însă, când vine vorba despre independenţi. Ei nu s-au hotărât dacă vor vota pentru sau împotriva moţiunii, aşa încât voturile lor ar putea fi împărţite. De altfel, doi dintre ei, deputaţii Ioan Munteanu şi Tudor Ciuhodaru, au anunţat că vor vota pentru demiterea Guvernului. Votul independenţilor ar putea fi decisiv, având în vedere că au în total 26 de parlamentari. Acelaşi lucru pare să se întâmple în tabăra PDL: după ce un senator şi un deputat au demisionat din partid, alţi patru parlamentari au anunţat că intenţionează să voteze în favoarea moţiunii de cenzură. În plus, trei dintre ei au votat săptămâna trecută o moţiune simplă împotriva ministrului Finanţelor. Lor li s-ar putea adăuga şi alţii, spun atât voci din PDL, cât mai ales de la opoziţie. De asemenea, liderii PSD şi PNL au promis că parlamentarii care au plecat din cele două partide vor fi reprimiţi dacă vor vota moţiunea cu bilele la vedere. Aşadar, dacă tragem linie, celor 218 voturi, deja sigure, li se adaugă alte nouă: cei patru parlamentari PDL care au anunţat că vor vota moţiunea, probabil cei trei care au votat moţiunea simplă din camera deputaţilor şi cei doi independenţi care, la fel, s-au pronunţat public împotriva guvernului. Din acest punct, opoziţia ar mai avea nevoie doar de nouă voturi.

Back To Top