Categorie: Politic

 


După ce au anunţat că formaţiunea politică pe care o reprezintă este deschisă oricărui „fiu rătăcitor”, liderii PSD se văd puşi în situaţia de a rezolva, mai întâi, problemele legate orgoliile unora dintre şefii de filiale. În vreme ce unii dintre dezertori sunt primiţi cu braţele deschise, alţii par să aibă uşile definitiv închise.PSD va primi înapoi o parte din parlamentarii care au migrat în trecut la UNPR, dar care au votat pentru moţiunea sa de cenzură cu riscul excluderii lor din formaţiunea condusă Marian Sârbu şi Gabriel Oprea. Trei deputaţi se află în tratative pentru revenirea în rândurile social-democrate: Adrian Mocanu, Gheorghe Zoicaş şi Ioan Munteanu. Dacă în cazul primilor doi, lucrurile par a fi bătute deja în cuie, negocierile cu Munteanu sunt îngreunate de conflictul deschis pe care acesta îl are cu senatorul PSD de Neamţ, Ioan Chelaru. Un al patrulea parlamentar ex-UNPR care a votat pro-moţiunea, Tudor Ciohodaru a exclus revenirea în PSD acuzând anchilozitatea acestui partid, după ce liderul PSD de Iaşi, Gheorghe Nechita a anunţat că nu are să-l primească în formaţiune. Situaţia tuturor celor patru parlamentari va fi analizată zilele acestea în cadrul Biroului Permanent Naţional al PSD.

Doborâţi de orgolii

Deputatul Adrian Mocanu nu are nici un fel de dificultate în a reveni în rândurile PSD Buzău, după ce rivalul său, senatorul Ion Vasile a fost debarcat din fruntea acestei filiale, iar tatăl lui Mocanu, împreună cu primarul municipiului, Constantin Boşcodeală, fac acum jocurile în rândurile organizaţiei. Surse social-democrate susţin că revenirea lui Mocanu ar putea avea loc la începutul săptămânii acesteia, odată cu cea a deputatului Gheorghe Zoicaş, a cărui cerere de întoarcere a fost deja negociată. În cazul unui alt deputat, Ioan Munteanu, sursele social-democrate susţin că ultimul cuvânt în materie îl va avea senatorul PSD de Neamţ, Ioan Chelaru vechi adversar al acestuia şi rival la un moment dat la şefia acestei organizaţii. Chelaru ar fi ameninţat, deja, conducerea centrală cu retragerea din funcţiile deţinute în cazul în care Munteanu va fi reprimit în partid, iar social-democraţii de la centru nu-şi permit în prezent luxul unor dispute interne din cauza unor migratori politici. Recent, Munteanu şi-a turnat cenuşă în cap pentru naivitatea de care a dat dovadă prin plecarea la UNR. "Am dat dovadă de naivitate atunci când am intrat în UNPR şi este nevoie să fac următorii paşi cu mai multă chibzuinţă", afirma, zilele trecute, deputatul.

Unii nu mai vor

Deputatul Tudor Ciuhodaru exclude din calculele sale posibilitatea revenirii sale în PSD, după ce a fost dat afară din UNPR pentru că a votat moţiunea de cenzură. Şi asta nu pentru că nu şi-ar dori asigurarea unui viitor politic alături de PSD. Liderul PSD de Iaşi, Gheorghe Nichita, organizaţie din care Ciuhodaru făcea partea înainte de dezertarea la UNPR, i-a închis uşa în nas. "La noi, la Iaşi, în clipa de faţă, colegii mei au spus că nu doresc să reprimească pe nimeni în partid. Toţi cei care au plecat sunt bun plecaţi", a anunţat Nichita. În replică, Ciuhodaru a calificat filiala ieşeană drept "anchilozată şi nereformată" de zece ani de zile, el explicând că plecarea sa din acest partid, la începutul acestui an, s-a datorat proastei comunicări cu Nichita.

Back To Top