Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Politic

catalina_bozianuA avea sau a nu avea viceprimar la Ploieşti? Asta e întrebarea, zilele acestea, la PNL Prahova. Protocolul Alianţei de Centru Dreapta obligă PNL şi PC să desfacă toate alianţele pe care cele două formaţiuni politice le au la nivel local. E drept, alianţa dintre PNL şi PDL la nivelul Consiliului Local Ploieşti e nescrisă. Însă această alianţă o ţine în funcţie pe viceprimăriţa Cătălina Bozianu. Dacă alianţa cutumiară pică, o să pice şi Bozianu de pe scaunul de viceprimar. Asta o confirmă primarul Andrei Volosevici care a declarat ieri că, dacă PNL va vota împotriva proiectelor PDL doar de dragul opoziţiei, PDL e pregătit să ia „măsuri administrative”, cum ar fi schimbarea Cătălinei Bozianu din funcţia de viceprimar.

Despre calcule

Pentru cei care ştiu mai puţine despre culisele politicii şi subtilităţile administraţiei locale, vom explica faptul că, la nivelul Consiliului Local Ploieşti, ca de altfel la nivelul tuturor structurilor de genul CL Ploieşti, s-a format o majoritate pe criterii strict politice. Această majoritate i-a ales, în urmă cu doi ani şi jumătate, viceprimari pe Cătălina Bozianu de la PNL şi pe Cristian Dumitru de la PNG-CD.Aceeaşi majoritate trece prin consiliu toate proiectele propuse de PDL. Pentru unele proiecte sunt suficiente cele 14 voturi din 27. Pentru proiectele cu adevărat foarte importante, care se transformă în hotărâri de consiliu cu două treimi din voturi, este nevoie, evident, de voturile PNL sau ale PSD. Iar PSD face opoziţie.

Despre ce spune PNL

În Consiliul Local Ploieşti PNL face opoziţie doar la nivelul declaraţiilor preşedintelui PNL Prahova, Adrian Semcu. Public, acesta susţine că cele 14 voturi ale PDL şi PNG fac majoritatea şi că PNL votează după cum îi dictează conştiinţa şi, nu-i aşa, interesul ploieştenilor. Lui Adrian Semcu îi este însă infinit mai greu să explice de ce majoritatea PDL şi PNG din consiliul local o susţine în funcţia de viceprimar pe liberala Cătălia Bozianu. E drept, Cătălina e tânără şi poate fi chiar simpatică atunci când vrea ea, dar în politică şi în special atunci când vine vorba despre funcţiile publice, asta nu e de ajuns, mai ales dacă eşti de la alt partid.

Despre protocolul ACD

Protocolul Alianţei de Centru Dreapta (ACD) pune în mare dificultate PNL Prahova. Documentul prevede ca PNL şi PC, ca părţi ale alianţei, trebuie să desfacă celelalte alianţe pe care le au la nivel local cu alte partide şi să facă opoziţie serioasă, ca la carte. Nu de alta, dar trebuie să dea bine la electoratul, că mai e doar un an şi un pic până la alegerile locale. Ce o să facă PNL Prahova care până acum a stat confortabil în opoziţie votând cu puterea la Ploieşti? Păi noi suntem în opoziţie, continuă să spună liderul liberalilor prahoveni…

Despre ce spune Volosevici

Întrebat astăzi cum stă treaba cu majoritatea, cu puterea şi cu opoziţia la nivelul Consiliului Local Ploieşti primarul Andrei Volosevici a mărturisit că nici lui nu îi e foarte clar cum e cu PNL. Volosevici a invocat şi el interesul ploieştenilor, proiecte bla, bla…

În cele din urmă, întrebat frontal ce va face în privinţa viceprimăriţei Bozianu dacă PNL va începe să  facă opoziţie serioasă în Consiliul Local Ploieşti, Andrei Volosevici a spus că, dacă PNL va bloca unele proiecte doar de dragul de a le bloca şi fără un motiv bine întemeiat, PDL va lua „măsuri administrative” care includ schimbarea din funcţie a viceprimarului liberal de la Ploieşti.

De aici înainte, e liber la bursa pariurilor. Personal, mă bazez pe capacitatea dlui Adrian Semcu de a menţine echilibrul perfect între cele două luntrii în care a aşezat acum doi ani şi jumătate fundul PNL Prahova. Şi mă bazez pe faptul că PDL ar fi mai mult decât fericit ca lucrurile în Consiliul Local Ploieşti să se deruleze în continuare  la fel ca şi până acum, mai ales că Primăria tocmai a făcut, pe banii noştri, un credit de 40 de milioane de euro şi ar fi păcat să nu-i poată cheltui pentru motive insignifiante, cum ar fi doctrina sau un banal protocol între un partid şi altul…
D.I.

Back To Top