Categorie: Politic

Ministerul Dezvoltării a anunţat ieri proiectele de modernizare din toată ţara care vor primi finanţare guvernamentală, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, în perioada 2017-2020. În Prahova urmează să ajungă aproape 770 de milioane de lei, pentru 155 de proiecte propuse de primării şi de Consiliul Judeţean. Preşedintele CJ Prahova, Bogdan Toader, a salutat acest anunţ, avertizând totodată că primarii au acum responsabilitatea să se ocupe de implementarea cât mai rapidă a acestor obiective de investiţii.

Într-o postare publicată astăzi pe pagina personală de pe reţeaua de socializare Facebook, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a discutat despre importanţa fondurilor care vor veni prin PNDL în următorii trei ani.

"Mă bucur să vă anunț că județul Prahova a primit suma de 767.851.600,16 lei din partea Guvernului României. Această sumă a fost alocată prin Programul Național de Dezvoltare Locală II (PNDL) pentru proiectele de infrastructură locală. PNDL reprezintă sursa principală de finanţare pentru infrastructura locală şi are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din țară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice (10S), în domeniile: sănătate, educație, apă – canalizare, energie termică și electrică, inclusiv iluminat public, transport / drumuri, salubrizare, cultură, culte, locuire și sport. Contez pe primari că se vor asigura ca implementarea proiectelor să se facă la timp!", a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

"Actualitatea prahoveană" a publicat ieri lista proiectelor care au primit finanţare prin PNDL. Detalii AICI!

Back To Top