Categorie: Politic

Supărat că proiectele propuse de Primăria Ploieşti nu au primit finanţare de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, primarul Adrian Dobre acuză jocuri "politice meschine" şi cere schimbarea din funcţie a viceprimarului din partea ALDE, George Pană, pe care l-a etichetat drept unic vinovat pentru acest eşec al administraţiei locale.

 

Declaraţiile dure au fost făcute astăzi, într-o scrisoare deschisă trimisă de primarul municipiului, Adrian Dobre, venită în condiţiile în care municipiul Ploieşti nu a primit niciun ban prin PNDL pentru perioada 2017-2020.

"Ploieștiului i s-a făcut o profundă nedreptate de către guvernul Mihai Tudose. Orașul nostru a primit ZERO FONDURI de la Ministerul Dezvoltării pentru finanțarea unor proiecte de dezvoltare locală prin intermediul Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Printre proiectele depuse în termen, conform legii, și nu cum au fost și sunt lansate petarde în spațiul public, se numără:- modernizare intrare Ploiești dinspre Bucov (strada Ștrandului),- modernizare Cartier Buna Vestire, - extindere rețele subterane cartier Albert,  - construcție pasaj peste calea ferată între străzile Depoului și Mimiului, în zona Podului de Lemn etc. Așa cum ați putut constata, ca primar al municipiului Ploiești, am avut un principiu de la care nu m-am abătut: acela al instaurării legalității în activitatea Primăriei și al neimplicării politicului în nicio decizie importantă a instituției. Acesta este și motivul pentru care, ca primar, am acordat o autoritate fără precedent celor doi vice-primari: Cristian Ganea de la PSD și George Pană de la ALDE. Fără calcule politice, doar în scopul armonizării tuturor intereselor pentru dezvoltarea orașului. Pentru a le oferi ploieștenilor orașul pe care îl merită", a afirmat Adrian Dobre, primarul municipiului Ploieşti.

Pe aceeaşi temă: Lista proiectelor finanţate de Ministerul Dezvoltării în Prahova. ZERO LEI pentru Ploieşti!

"Guvernul a decis că trebuie să pedepsească ploieștenii pentru că au votat un primar de altă culoare politică. Altfel nu se explică decizia lor, în contextul în care de gestionarea proiectelor PNDL s-a ocupat exclusiv viceprimarul ALDE, George Pană. I-am delegat aceste competențe tocmai pentru ca Ploieștiul și ploieștenii să nu fie afectați de faptul că au votat un primar liberal, știind cum funcționează, din nefericire, gândirea politicianistă a șefilor acestei organizații de partid. Așa cum reiese din comunicările oficiale ale primăriei, documentele transmise de noi au fost depuse în termenul legal și instituția a răspuns tuturor clarificărilor solicitate de Ministerul Dezvoltării pentru fiecare proiect, nu se poate trage decât următoarea concluzie: interesele Ploieștiului și ale ploieștenilor sunt sacrificate din calcule politice meschine.

În atare condiții, așa cum reiese din toate documentele aflate la primărie, principalul responsabil pentru această situație este, fără niciun echivoc, domnul viceprimar George Pană. Pe cale de consecință, solicit doamnei ministru Grațiela Gavrilescu, președinte al organizației ALDE Prahova, să-i retragă imediat sprijinul politic pentru funcția de viceprimar și să nominalizeze o altă persoană pentru această funcție. Închei subliniind că, indiferent de jocurile politice, Ploieștiul își va recăpăta statutul de oraș modern pe care îl merită", a mai declarat primarul Dobre.

Back To Top