Categorie: Politic

cristian ganea adrian dobreAbsenţa Ploieştiului de pe lista localităţilor care vor primi fonduri în perioada 2017-2020 de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, devine principalul motiv de scandal al momentului, primarul Dobre dând vina în totalitate pe viceprimarul din partea ALDE, George Pană. Reacţiile nu au întârziat să apară, iar celălalt viceprimar, social-democratul Cristian Ganea, spune că acest eşec a fost rezultatul unei lipse de profesionalism cu care este condusă instituţia de către Adrian Dobre.

"Văd că a apărut o scrisoare deschisă a domnului primar Dobre în care cere schimbarea din funcţie a domnului viceprimar Pană, pe motiv că el ar fi de vină. O iau ca pe o glumă!", a recplicat viceprimarul Cristian Ganea, care a declarat că, în viziunea sa, vina pentru eşecul în atragerea fondurilor PNDL îi aparţine primarului, alături de mai mulţi directori din instituţie. Vicele a mai afirmat că s-au făcut multiple gafe în privinţa trimiterii listei de proiecte către Ministerul Dezvoltării, dar, în ciuda acestora, nu a existat nicio verificare internă şi, implicit, niciun funcţionar nu a fost sancţionat.

"Domnul Pană este viceprimar ca şi mine, dânsul a avut în subordine o serie de angajaţi pe care domnul primar i-a detaşat pe acele posturi. Eu găsesc vinovaţi directorii celor două direcţii, respectiv directorul care era în funcţie atunci la Direcţia Tehnic-Investiţii şi poate mai puţin directoarea de la Direcţia Relaţii Internaţionale. A fost o divergenţă, în momentul în care lucrurile au scăpat de sub control a fost învinuită directoarea de la Relaţii Internaţionale, cu toate că n-avea nicio treabă cu proiectele de la Ministerul Dezvoltării. Faptul că propunerea de proiecte a fost trimisă pe un număr inexistent de fax, faptul că a fost trimisă cu o poştă normală care a ajuns după 12 zile, toate arată «profesionalismul» şi lipsa de gândire, de management. Ploieştiul nu a primit nimic nu din cauză că primarul este de altă coloratură politică decât Guvernul, ci pur şi simplu din lipsa unor lucruri elementare, să faci o cerere şi s-o depui", a fost replica dată astăzi de Cristian Ganea, viceprimarul muncipiului Ploieşti.

Întrebat dacă au existat măsuri în urma bâlbâielilor despre care vorbea, viceprimarul a mai precizat că "nu s-a făcut nicio comisie, nu s-a făcut nicio anchetă".

Reacţia acestuia vine după ce, tot astăzi, primarul Adrian Dobre afirma că lista cu propunerile pentru proiectele finanţabile prin PNDL a fost trimisă în termen şi dădea vina pentru neprimirea de fonduri pe vicele Pană şi pe membrii Guvernului, pe care i-a acuzat de "calcule politice meschine".

Back To Top