Categorie: Politic

Conducerile organizațiilor județene ale PSD și ALDE au transmis, sâmbătă, o declarație politică asumată la comun, ca urmare a situației în care a ajuns Ploieștiul, după ce nu i-a fost aprobată finanțarea niciunui proiect, prin PNDL (VEZI DETALII), dar și ca replică la cererea edilului, privind retragerea sprijinului politic pentru viceprimarul George Pană (VEZI DETALII).

Declarația comună, denumită "Incompetență, numele tău este... Adrian Dobre!", acuză că "domnul așa-zis edil al municipiului Ploiești își exersează stilul epistolar, cu mare stângăcie, pe pagina oficială a instituției pe care o reprezintă, plângându-și de milă că nu a fost capabil să obțină fonduri prin PNDL. Ca de obicei, singurul primar din țară care evită să semneze orice act oficial aruncă pisica peste gardul altcuiva. De data aceasta, peste cel al viceprimarului George Pană, reproșându-i, din câte, cu greu, reușim să descifrăm, ... apartenența la A.L.D.E., partid «vinovat», la rându-i, de a se afla, alături de P.S.D., la guvernare. Ca orice școlar leneș și alintat, prins cu tema nefăcută, domnul Dobre este și pârâcios! Și chiar îi cere Organizației Județene a A.L.D.E., nici mai mult- nici mai puțin, decât să îi retragă sprijinul politic viceprimarului Pană și să îl înlocuiască!
Să recapitulăm:
Domnul Dobre, întâi STĂTĂTORUL (la propriu) dintre ploieșteni, a terminat ce avea de făcut ca primar și a trecut la organizarea... A.L.D.E.!
Să fim serioși!
Unicul vinovat pentru situația regretabilă în care se găsește municipiul este chiar dumnealui!
Nu apartenența sa la P.N.L. a fost motivul pentru care Ploieștiul nu a primit bani, ci propria INCOMPETENȚĂ!
Dovada?
Primarii liberali din Prahova, ca și sutele de primari liberali din țară, care au primit alocări substanțiale din partea guvernului P.S.D.- A.L.D.E..
Așadar, cel care ar trebui sa plece sunteți chiar dumneavoastră, domnule primar!
Și orice comentariu în plus este de prisos!" scrie în declarația semnată de președintele PSD Prahova, Bogdan Toader, și președintele ALDE Prahova, Grațiela Gavrilescu.
Punctul de vedere face referire la poziția expirmată joi de primarul Adrian Dobre, prin care acesta arăta că "că Ploieștiului i s-a făcut o profundă nedreptate de către guvernul Mihai Tudose", iar "orașul nostru a primit ZERO FONDURI de la Ministerul Dezvoltării pentru finanțarea unor proiecte de dezvoltare locală prin intermediul Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL)". "Guvernul a decis că trebuie să pedepsească ploieștenii pentru că au votat un primar de altă culoare politică. Altfel nu se explică decizia lor, în contextul în care de gestionarea proiectelor PNDL s-a ocupat exclusiv viceprimarul ALDE, George Pană.

I-am delegat aceste competențe tocmai pentru ca Ploieștiul și ploieștenii să nu fie afectați de faptul că au votat un primar liberal, știind cum funcționează, din nefericire, gândirea politicianistă a șefilor acestei organizații de partid. Așa cum reiese din comunicările oficiale ale primăriei, documentele transmise de noi au fost depuse în termenul legal și instituția a răspuns tuturor clarificărilor solicitate de Ministerul Dezvoltării pentru fiecare proiect, nu se poate trage decât următoarea concluzie: interesele Ploieștiului și ale ploieștenilor sunt sacrificate din calcule politice meschine.

În atare condiții, așa cum reiese din toate documentele aflate la primărie, principalul responsabil pentru această situație este, fără niciun echivoc, domnul viceprimar George Pană. Pe cale de consecință, solicit doamnei ministru Grațiela Gavrilescu, președinte al organizației ALDE Prahova, să-i retragă imediat sprijinul politic pentru funcția de viceprimar și să nominalizeze o altă persoană pentru această funcție. Închei subliniind că, indiferent de jocurile politice, Ploieștiul își va recăpăta statutul de oraș modern pe care îl merită", a mai transmis Adrian Dobre.

Back To Top