Categorie: Politic

gratiela_gavrilescuDeputatul prahovean Graţiela Gavrilescu (PNL) critică, într-o declaraţie politică, optimismul guvernanţilor în ceea ce priveşte anunţata ieşire din criză a României. Totodată, Gavrilescu subliniază necesitatea deblocării urgente a posturilor din sistemul sanitar românesc, argumentându-şi afirmaţia prin exemplificarea situaţiei de la Centrul de Transfuzie Sanguină din Ploieşti, unde activitatea funcţionează cu doar o cincime din numărul de angajaţi reglementaţi prin normele legale în vigoare.

„M-am bucurat nespus aflând, de la cea mai oficială dintre surse, domnul Emil Boc, încă prim- ministru, despre miracolul ieșirii României din criză. Îi mulțumesc din suflet că ne-a informat, pentru că nici eu și nici cetățenii din colegiul meu, probabil prea preocupați de ziua de azi și de cea de mâine,  nu băgasem de seamă! Acum, însă, că am fost puși la curent, am avea câteva priorități, pe care le țineam deoparte, pentru un astfel de eveniment.

Astăzi - doar una dintre ele: Centrul de Transfuzie Sanguină din Ploiești:

Domnule Premier, domnilor miniștri de resort, acum, că se poate, deblocați, oameni buni, posturile, că aici se lucrează cu doar o cincime din personalul impus prin norme. Față de 70 de asistenți medicali, cât ar fi... normal și cât este... normat, acum lucrează doar 17, iar din 10 medici, doar doi se mai regăsesc pe ștatul de plată”, declară deputatul prahovean.

Graţiela Gavrilescu spune că 19 oameni cu salariul „mutilat” lucrează cât pentru 80 și nimeni nu le dă șpagă pentru o eventuală completare binemeritată, de altfel, a veniturilor.

„Așadar, dacă a trecut criza, deblocați posturile sau dați-vă demisia pentru minciună, nepăsare și inconștiență”, încheie Gavrilescu mesajul său politic adresat guvernanţilor.

Graţiela Leocadia Gavrilescu este deputat din partea Partidului Naţional Liberal în Colegiul electoral 3 Prahova.

Back To Top