Categorie: Politic

chivu_sorin2Printr-un comunicat de presă de astăzi, senatorul Sorin Serioja Chivu, vicepreşedinte UNPR, îşi arată satisfacţia faţă de decizia Curţii Constituţionale de a declara noul Cod al Muncii ca fiind în concordanţă cu prevederile legii fundamentale.

„Prin demersurile sale, UNPR a contribuit la noul Cod al Muncii, contractele individuale pe perioadă nedeterminată rămânând regulă în domeniul angajării, iar contractele pe perioadă determinată constituind o excepţie, chiar dacă s-a prelungit, de la 24 de luni la 36 de luni, perioada în interiorul căreia acestea pot fi încheiate”, declară senatorul prahovean.

Chivu crede că instituirea unui termen de 45 de zile în care salariaţii disponibilizaţi colectiv au prioritate la reangajare, fără perioada de probă, concurs sau examen, are menirea de a evita eventualele abuzuri ale patronilor.

În comunicat, UNPR lansează organizaţiilor sindicale şi patronale o invitaţie la dezbateri cu privire, mai ales, la oportunitatea reglementării unor prevederi care să faciliteze încheierea de contracte colective între parteneri reprezentativi. 

Back To Top