Categorie: Politic

gratiela_gavrilescuParlamentarul liberal Graţiela Gavrilescu a susţinut, astăzi, o declaraţie politică, în care acuză Guvernul de înrobire programată a populaţiei prin sărăcire şi frică. Deputatul prahovean crede că România sărbătoreşte Ziua Mondială a Sănătăţii din data de şapte aprilie într-un moment în care sistemul sanitar naţional este dat peste cap în urma măsurilor promovate de actualul executiv.

„Nu ne mai despart prea multe zile de data de 7 aprilie, când, alături de țările civilizate ale lumii, vom sărbători și noi Ziua Mondială a Sănătății. Guvernul a pregătit intens această festivitate: a dat peste cap lista medicamentelor compensate, închide spitale- că tot este perioada epidemiilor de gripă-, falimentează farmacii,  reduce pensii și salarii, pentru ca oamenii să nu își mai permită să își facă tratamente, introduce coplata, cardul de sănătate și sisteme complicate de evidență a... nimicului și, ce e mai trist, urmărește mai ceva ca Sfântul Petru ieșirile naturale din sistem ale românilor de vârsta a treia, care nu au avut bunul- simț... sau norocul?! să scape de toți și de toate încă de la vârsta a doua, ca să dăm bine în statisticile domnului Boc”, a declarat Gavrilescu.

Totodată, parlamentarul liberal spune că, într-un dispreț total al legii și al semenilor, miniștrii Cabientului Boc rămân impasibili și în cele mai fierbinți momente ale existenței noastre, dând exemplu conflictul din Libia şi norul radioactiv emanat în urma catastroferi nucleare din Japonia, care ameninţă să ajungă şi în România.

„Ați văzut, cumva, comunicate oficiale, apariții la Televiziunea  Națională sau alte forme de comunicare publică pe tema poziției noastre, ca țară membră NATO, în privința conflictului din Libia?

A ieșit, cumva, Ministrul Sănătății sau cel al Administrației să ne liniștească în legătură cu traseul pe care l-ar putea avea norul radioactiv din Japonia? Sau Ministrul Agriculturi să ne lămurească ce se întâmplă cu alimentele contaminate? Știm, din vreo sursă oficială, dacă avem  sau nu medicamentele necesare în situația extremă a unui accident nuclear? Sau ce s-ar întâmpla în cazul unui cutremur major?

Nu știm nimic. Nu ni se spune nimic. Sau ni se transmit, ”pe surse”, informații cât mai înspăimântătoare, poate și pentru că este mult mai convenabil ca poporul să vorbească despre radiații și cutremure decât despre șomaj, pensii și salarii tăiate, prețuri crescânde și falimente!”, a completat Gavrilescu declaraţia sa politică.
Graţiela Leocadia Gavrilescu este deputat (PNL) în Colegiul 3 Prahova

Back To Top