Categorie: Politic

saniuta_marianDeputatul prahovean Marian Săniuţă denunţă schimbarea din funcţie a şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, chestorul Sorin Oprea, Săniuţă spunând că Oprea este schimbat din funcţia de şef al poliţiei Prahova pentru că a deranjat diverse cercuri de interese, care vor să aibă controlul total în judeţ.

În ultima vreme, tot mai multe voci din interiorul IPj Prahova susţin că Sorin Oprea va fi schimbat de la şefia poliţiei Prahova, el urmând a fi „promovat” la Bucureşti, la Agenţia Naţională Antidrog. La nivel oficial, poliţia Prahova nu a făcut nicio comunicare în acest sens.

Marian Săniuţă, fost ministru al administraţiei şi internelor şi actual vicepreşedinte al Comisiei de Apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor, a dat publicităţii un comunicat în care arată că „mulţi din interlopii locului, cu conexiuni prin lumea politică, şi-au dat mâna pentru a scăpa de primul poliţist al judeţului nostru”.

Săniuţă susţine că chestorul Sorin Oprea este unul dintre cei mai buni şefi pe care Poliţia Prahova i-a avut şi că, sub conducerea lui Sorin Oprea, arestul poliţiei s-a umplut cu infractori, iar bilanţul acestei instituţii este unul foarte bun.

„Legea privind Statutul Poliţistului prevede clar condiţiile în care au loc promovările sau sancţionările, iar despre eventualele rezultate ale unui control de la nivel central, care să reliefeze neajunsuri la nivel managerial, nu a fost vorba.

Un timp m-am gândit că domnul chestor SORIN OPREA doreşte să părăsească conducerea IJP PRAHOVA întrucât nu doreşte să-şi lege numele de restructurarea efectivului din subordine, o premieră după 1989. M-am gândit că experienţa sa în domeniul combaterii traficului de droguri este necesară la nivel central dar,din păcate, AGENŢIA NAŢIONALĂ ANTIDROG nu a fost încă reînfiinţată, iar procesul de operaţionalizare va dura un timp. Se pare că nici aceasta nu este cauza plecării acestui bun ofiţer”, arată Marian Săniuţă în comunicatul dat publicităţii astăzi.

Fără a o spune direct, Marian Săniuţă sugerează că prin aşa-zisa promovare a chestorului Oprea, cercurile de interese scapă de un şef de poliţie incomod, din cauza căruia mafia dintr-un domeniu sau altul nu poate controla judeţul.

„De ce pleacă domnul Sorin Oprea de la conducerea poliţiei prahovene? Simplu: pentru că a deranjat un cerc de păpuşi MATRIOŞKA. Iar acestea îl vor cât mai departe de ele şi de interesele lor, pentru că aceste personaje nocive nu concep să nu aibă controlul total în judeţ, cu pretenţia de a împărţi solomonic dreptatea”, arată fostul ministru de interne în comunicatul pe care l-a dat astăzi publicităţii.

Acesta susţine că schimbarea din funcţie a lui Sorin Oprea, făcută sub pretextul unei avansări pe plan profesional, seamănă izbitor cu schimbarea din funcţia de şef al poliţiei Prahova a lui Damian Miclea, care a condus IPJ până în anul 2003 şi care, de asemenea, a plecat la Bucureşti pentru că a fost promovat.

Marian Săniuţă acuză, de asemenea, ceea ce numeşte „politizarea excesivă a structurii poliţieneşti”, spunând că această politizare „este una din marile pierderi pe care le înregistrăm în urma demilitarizării acestei instituţii, iar oameni competenţi, imparţiali, oneşti, sunt împinşi la o parte sau chiar afară din sistem, pentru simplul motiv că îşi fac datoria respectând legea, jurământul făcut şi deontologia profesională”.

Sursa foto: adevarul.ro

Back To Top