Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Politic

sava_andreiDeputatul PDL Andrei Sava a anunţat că susţine reducerea TVA de la 24% la 5 % pentru alimentele de bază. În plus, deputatul ploieştean va depune un amendament prin care comercianţii vor fi obligaţi să afişeze preţul cu TVA de 5% şi pe cel cu TVA de 24%, pentru a se evita astfel situaţia în care magazinele profită de reducerea TVA pentru a câştiga mai mult.

Andrei Sava, ales deputat într-un colegiu uninominal din Ploieşti salută adoptarea de către Senat a propunerii legislative privind reducerea TVA de la 24% la 5% pentru alimentele de bază. În plus, Andrei Sava a anunţat astăzi că va depune, în Camera Deputaţilor, un amendament prin care comercianţii vor fi obligaţi să afişeze, pentru alimente, atât preţul cu TVA de 5 % cât şi pe cel cu TVA de 24%.

Scopul declarat al acestui amendament este  „asigurarea echilibrului între interesele consumatorilor şi eventualele pretenţii la un profit mai mare al comercianţilor”. Cu alte cuvinte, Sava vrea ca, prin lege, comercianţii să fie opriţi de la a-şi spori veniturile pe seama reducerii taxei pe valoarea adăugată la alimentele de bază.

Această măsură ar urma să fie pusă în aplicare timp de doi ani, potrivit iniţiatorului ei.

„Comercianţii vor fi astfel obligaţi să afişeze două preţuri pe fiecare produs, astfel încât consumatorii să poată evalua dacă noile preţuri ţin seama de măsura de reducere a TVA-ului sau comercianţii au menţinut, de fapt, aceleaşi preţuri, crescându-şi peste noapte profitul. Reducerea TVA la alimentele de bază nu are niciun efect dacă nu ne asigurăm că duce în final la diminuarea preţurilor. Sunt convins că această măsură nu îi va afecta pe comercianţii de bună credinţă, dar îi va ajuta, în schimb, pe românii care ar trebui să beneficieze de această reducere de TVA. Statul nu poate restricţiona creşterea preţurilor de către comercianţi, dar îi poate ajuta pe oameni să fie mai bine informaţi atunci când aleg ce produse de strictă necesitate cumpără, în funcţie de preţurile afişate. Consumul de alimente de bază nu ar trebui să fie  un lux în România”, spune deputatul Andrei Sava.

Astăzi, senatul a respins cererea de reexaminare formulată de preşedintele Traian Băsescu asupra legii privind reducerea TVA la 5% pentru alimentele de bază, textul legislativ iniţial fiind, astfel, menţinut. Propunerea iniţiată de PSD şi PNL a fost adoptată de Camera Deputaţilor pe 19 octombrie 2010, când deputaţii PDL au invocat o eroare de comunicare la votul lor favorabil. (Daciana Ilie)

Back To Top