Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Politic

traian basescuPrezent vineri la Sinaia, la Colegiul Naţional al Partidului Mişcarea Populară, senatorul Traian Băsescu a anunţat că PMP nu va vota pentru propunerile de modificare a legilor justiţiei. Fostul şef al statului a afirmat că pragul privind abuzul în serviciu, una dintre principalele modificări propuse de iniţiatori, le-ar "permite multor ticăloşi să scape", dar a afirmat că sunt şi multe lucruri bune în sistemul juridic printre propunerile făcute.

Preşedintele PMP Traian Băsescu a afirmat, vineri, la Sinaia, că modificarea legilor justiţiei aduce şi ”câteva lucruri bune”, cum ar fi separarea carierei magistraţilor, stabilirea modalităţii de promovare pentru procurori, consolidarea Inspecţiei Judiciare sau crearea unui echilibru în sălile de judecată între acuzare şi apărare.

"Când spunem legile justiţiei foarte mulţi le confundă cu Codul Penal sau Codul de Porcedură Penală. Ceea ce a trecut prin Parlament reprezintă legile de funcţionare a Justiţiei şi PMP-ul a votat împotrivă din două  motive. Unu: pentru că s-au lucrat într-o comisie care nu respectă structura Parlamentului, adică s-a creat o structură specială, cu un preşedinte nefericit ales, care a dat sentimentul de neîncredere încă de la început, lucru pe care nu vi-l spun dumneavoastră acum, l-am spus de la microfonul Parlamentului. Al doilea motiv pentru care nu le-am votat şi nu le vom vota nici după ce se vor corecta observaţiile făcute de Curtea Cosntituţională este că suntem în opoziţie. Nu e treaba noastră să trecem legile PSD-ului. Pe fond, însă, sunt câteva lucruri bune pe care aceste legi le aduc, fără să fie perfecte, şi acesta este încă un motiv pentru care nu le vom vota", a afirmat Traian Băsescu la Sinaia.

"Se face separarea carierei magistraţilor, ceea ce este foarte important, se reglementează cariera magistraţilor - nu mai poţi să iei procuror cu trei ani vechime şi să-l duci la DIICOT şi DNA, ci domnul procuror, ca să lucreze la o structură a Parchetului General, trebuie să fie opt ani procuror pe lângă o judecătorie, patru ani procuror de tribunal, patru ani procuror la un parchet de pe lângă curte de apel şi abia pe urmă la Parchetul General. Un alt lucru pe care îl consider bun este consolidarea inspecţiei. Inspecţia Judiciară va avea un preşedinte care îşi câştigă postul prin concurs şi care nu va mai putea fi nici numit nici schimbat după cum vrea CSM-ul. Un alt lucru foarte important: se separă apele în CSM, problemele procurorilor, de la probleme disciplinare până la avansare, le discută procurorii, iar pe cele ale judecătorilor le discută secţia de judecători a CSM. Un alt lucru important e legat de mutarea structurii de anchetă a procurorilor şi judecătorilor din DNA la Parchetul General, pentru că este normal ca anchetarea pentru fapte penale a judecătorilor şi procurorilor să se facă de cea mai înaltă instanţă de parchet şi mai ales una care rar apare în instanţe. S-a luat un element de posibilă presiune asupra judecătorului, care, când era procurorul DNA în sală, se gândea «nu cumva pune pe cineva să-mi facă un dosar de neglijenţă sau abuz în serviciu şi să fiu suspendat din magistratură?». Iarăşi, foarte important, chiar dacă nu-i foarte bine reprezentantat în legi aşa cum sunt acum, procurorul nu este egal cu judecătorul în instanţă, nu mai este pe piedestal, adică se creează condiţiile pentru egalitatea de arme în instanţă, acuzarea şi apărarea sunt tratate egal", a exemplificat fostul preşedinte al României.

Întrebat dacă este de părere că actuala putere politică va lua în calcul modificarea prin ordonanţă de Guvern a prevederilor privind pragul financiar în cazul abuzului în serviciu, Traian Băsescu a spus că îşi doreşte ca toate modificările la Codul Penal să se facă transparent: "Vreau să cred că aducerea în limite constituţionale a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală se va face legal, transparent, pentru că în primul  rând sunt circa 60 de articole care au fost constatate a fi neconstituţionale de către Curtea Constituţională. Aceste articole trebuie corectate".

Back To Top