Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Politic

Delegaţia Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), în colaborare cu Reţeaua Universităţilor de la Marea Neagră, Universitatea din București și cu Centrul de Excelență pentru Studiul Minorităților Transfrontaliere a organizat, luni, atelierul de lucru cu tema „Stadiul actual și perspectivele în domeniul politicilor adresate promovării coeziunii sociale în zona Mării Negre.

 

Acțiunea din 20 februarie a reunit parlamentari, cadre didactice universitare din țară, reprezentanți ai mediului academic, reprezentanți ai minorităților naționale, experți în domeniu, reprezentanți ai misiunilor diplomatice din țările membre OCEMN, reprezentanți ai unor organizații internaționale, ziariști. Scopul acesteia a fost constituirea unei platforme propice unui schimb de idei și de bune practici în vederea identificării unor direcții de urmat în dezvoltarea politicilor privind coeziunea socială în zona Mării Negre.

Programul evenimentului a fost construit în jurul a 3 sesiuni plenare: „Evoluții și provocări în problematica promovării coeziunii sociale în zona Mării Negre”, „25 de ani de la înființarea APCEMN, intensificarea cooperării culturale şi a multiculturalismului în zona Mării Negre” și „2018: Anul european al patrimoniului cultural”.

Lucrările atelierului au fost deschise de Roberta Anastase, deputat de Prahova, preşedintele Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre şi vicepreşedinte al APCEMN. Mesajul acesteia s-a axat pe importanța întăririi unității și coeziunii acțiunilor statelor aflate sub cupola APCEMN. “De-a lungul celor 25 de ani de existenţă, Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre s-a dovedit a fi un forum eficient pentru dialogul interparlamentar în regiunea Mării Negre, facilitând coordonarea eforturilor parlamentelor naţionale menite a promova valorile democratice, statul de drept, economia de piaţă şi o societate pluralistă. (...) În ciuda eforturilor depuse pentru promovarea cooperării, a coeziunii sociale şi a securităţii în regiune, Marea Neagră este marcată de profunde turbulențe, crize și conflicte. Trebuie să recunoaştem că, după încheierea Războiului Rece, ţările din regiune au făcut paşi importanţi în direcţia stabilizării interne şi a construirii unor instituţii democratice, a dezvoltării economice şi a promovării drepturilor omului. Acest proces, însă, nu este nici pe departe finalizat şi, după cum au arătat experienţele dureroase din regiune, nici ireversibil. De aceea consider că nu e momentul unei dezangajări, ci dimpotrivă, e nevoie de mai mult dialog şi cooperare, de acţiuni şi rezultate concrete”, a spus Roberta Anastase.

Vicepreședintele APCEMN a pus accent, în cadrul întrunirii, și pe importanța momentului aniversar, ca o oportunitate de a acționa și mai susținut pentru atingerea obiectivului principal ce a stat la baza înfiinţării Organizației. ”La împlinirea a 25 de ani de la înfiinţarea Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre, statele membre ale OCEMN au oportunitatea unică de a maximiza potențialul economic al regiunii, în acest fel urmând să atingă nivelul de bunăstare socială dorit de cetățenii din această zonă, condiție importantă a realizării coeziunii sociale (…) cu cât un grup este mai coeziv, cu atât va fi mai puternică presiunea pentru eliminarea conflictelor și  a tensiunilor”, a mai declarat Roberta Anastase.

Back To Top