Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Politic

În contextul dezvăluirilor apărute în spațiul public, argumentate cu înregistrări în care ar apărea chiar procurori anticorupție, deputatul PSD de Prahova Laura Moagher a prezentat, într-o declarație politică depusă în Legislativ, cifre care, consideră parlamentarul, demonstrează cum "erorile judiciare pun în pericol credibilitatea justiţiei din România".

 

"S-au înmulţit alarmant cazurile în care judecătorii pronunţă condamnări, deşi nu au probe suficiente şi concludente. Este de notorietate cazul Marcel Țundrea care, în anul 1992, a fost trimis după gratii pentru 15 ani, fără a avea vreo vină, adevăratul vinovat fiind condamnat abia în anul 2011, sau cazul Mihail Moldoveanu care, în anul 1995, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, pe baza unor probe neconcludente şi insuficiente, şi lista ar putea continua şi cu alte asemenea cazuri, care, în totalitatea lor, nu au făcut altceva decât să prejudicieze statul român de sume exorbitante, sume pe care CEDO l-a obligat să le achite tuturor aceste victime ale erorilor judiciare. Ne aflăm la un moment de răscruce, când aproape în fiecare zi aflăm cu stupefacţie despre felul în care procurorii DNA falsifică sau au falsificat probe în dosarele instrumentate, probe în baza cărora au fost distruse vieţi, cariere, destine sau familii. Este inadmisibil ca DNA să falsifice probe, pentru ca oameni nevinovaţi să fie distruşi sau pentru ca drepturile şi libertăţile cetăţenilor să fie călcate în picioare. Aceste metode folosite de procurorii anticorupţie nu au făcut altceva decât să crească numărul achitărilor în dosarele instrumentate de aceştia. Dosare care au debutat cu spectacole de presă, cu defilări ale cătuşelor şi cu acuzaţii dintre cele mai grave, au sfârşit cu achitări definitive, fără ca cineva să fie tras la răspundere pentru modul defectuos în care acestea au fost instrumentate", a atras atenția Laura Moagher.

Aceasta reamintește de dosarele care "au scos politicieni din viaţa politică sau care au şocat prin dimensiunea astronomică a prejudiciului sau a măsurilor dispuse. Au fost oameni ţintuiţi la zid, cariere distruse, iar achitările pronunţate în aceste dosare sunt doar o dovadă că justiţia făcută prin spectacole mediatice nu înseamnă altceva decât faptul de a condamna public nişte oameni nevinovaţi".  Dar, totodată atrage atenția faptului că nu este vorba doar despre percepția publică sau interpretări ce pot fi catalogate drept subiective, ci despre cifre concrete care vin în sprijinul acestor afirmații. "Dacă în anul 2016 aveam 134 de persoane achitate în dosarele instrumentate de DNA, în anul 2017 numărul acestora a crescut la 170. La ultimul bilanţ, procurorul şef al DNA a anunţat că peste 1.270 de inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru fapte de corupţie la nivel înalt şi mediu, printre aceştia aflându-se şi 3 miniştri, 6 senatori, 11 deputaţi, 16 magistraţi şi peste 40 de primari, însă la acel moment încă nu ieşiseră la iveală recentele înregistrări prin care şefa DNA le cerea subalternilor să «înhaţe» un premier, oricare ar fi fost acesta. Pe de altă parte, nu este o noutate faptul că, de multă vreme, «Binomul SRI-DNA» s-a implicat în viaţa politică românească, scoţând «în decor" personaje politice considerate «indezirabile» într-un moment sau altul. Camuflată sub lozinca «lupta anticorupţie», activitatea DNA s-a dovedit a fi deseori doar un circ ieftin, un spectacol în cursul căruia diverse persoane publice au fost plimbate prin faţa publicului, precum prăzile de război în antichitate, activitate transformată într-o fanfaronadă zgomotoasă, încheiată în instanţe unde, de foarte multe ori, magistraţii au infirmat rechizitoriile procurorilor, pronunţând achitări definitive", a comentat parlamentarul, în declarația amintită.

Laura Moagher și-a încheiat expunerea arătând că nimeni nu le va putea înapoia, "celor trecuţi prin aceste episoade, carierele distruse, familiile pierdute sau destinele zdrobite într-un mod atât de murdar".

Sursa: cdep.ro

Back To Top