Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Politic

pmp alegeri locale doua tururiPartidul Mişcarea Populară a demarat o campanie pentru susţinerea alegerii primarului în două tururi de scrutin. Reprezentanţii partidului au anunţat că şi+au propus să strângă un milion de semnături, în sprijinul acestui nou proiect legislativ, după ce precedentul a fost respins în Parlament, de majoritatea aflată la putere.

Campania “Alegem primarul în două tururi” propune revenirea la sistemul care exista până în 2011 şi care asigura alegerea primarului cu peste 50% dintre voturile valabil exprimate. PMP îşi propune strângerea a peste 1 milion de semnături pentru revenirea la alegerea primarului în două tururi de scrutin, a anunţat preşedintele formaţiunii, domnul Traian Băsescu. “Nevoia de a repara erori legislative care au făcut ca democrația din România să fie afectat în mod direct. Una dintre aceste erori este alegerea primarilor într-un singur tur, despre care constatăm că este o eroare politică. În primul rând, un partid mare cum este PSD își garantează consolidarea și postamentul pe baza căruia obține scoruri foarte mari la următoarele alegeri. Spre exemplu, la București primarul a fost ales cu 13,3% din totalul listei de alegători. Unde sunt vremurile care spuneau că primarul din București se alege cu peste un milion de voturi? Considerăm că în momentul de față, din cauza acestui mod de a alege primarii, aceștia nu mai sunt reprezentativi din punct de vedere electoral. De asemenea, acest sistem nu stimulează prezența oamenilor la urne. Singura șansă de a schimba hegemonia PSD în alegerile locale și parlamentare este revenirea la două tururi în alegerile locale. Vreau să atrag atenția că acest sistem de alegeri scade reprezentativitatea și în Consiliile Județene sau Locale”, a declarat preşedintele Traian Băsescu într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

Campania de strângere de semnături a PMP se va desfăşura până în luna iunie, în întreaga ţară. În următoarele săptămâni, echipele din partea formaţiunii politice vor împărţi pliante în care arată că în multe localităţi există primari care au fost aleşi cu 7%-10% dintre cetăţenii cu drept de vot, iar scrutinul unic de alegere a edilului a dus la lipsa competiţiei dintre candidaţi, scăderea interesului cetăţenilor şi implicit a prezenţei la vot, precum şi la creşterea reţelei de primari şi baroni locali PSD.

PMP a depus încă din 2015 un proiect legislativ pentru revenirea la alegerea primarului în 2 tururi de scrutin, însă proiectul a fost respins în Parlament de majoritatea PSD-ALDE-UDMR. Anul acesta, Partidul Mişcarea Populară a depus un nou proiect legislativ în acest sens.

Primarii au fost aleşi în două tururi până în 2011, când noua lege a schimbat regulile jocului, introducând reglementări care, pe de-o parte, îi avantajează pe edilii în funcţie, iar pe de altă parte permit unor candidați să ocupe funcția fără a avea parte neapărat de susținerea majorității.

Un studiu al Institutului de Politici Publice (IPP), citat în 2016 de România LIberă, indica faptul că, la alegerile locale din 2012, primele în care s-a organizat un singur tur de scrutin, 31% din cei 3.186 de primari aleși în 2012 (985) nu au reușit să obțină 50% plus unu din voturile valabil exprimate. Doar 69% din primari au obținut peste 50%, chiar din primul tur. Anterior, procentul primarilor aleși cu peste 50% era de 100%.

Odată cu lansarea campaniei în vederea strângerii de semnături, PMP a pus la dispoziția cetățenilor și un portal, www.2tururi.ro, unde cei interesați pot găsi argumentele în favoarea organizării alegerilor locale în două tururi de scrutin.

Back To Top